Μάτι: Συγκλονίζει ο αδελφός της 26χρονης Ελισάβετ – Έδινε μάχη στη ΜΕΘ για 50 ημέρες

Μάτι: Συγκλονίζει ο αδελφός της 26χρονης Ελισάβετ – Έδινε μάχη στη ΜΕΘ για 50 ημέρες
Η επόμενη μέρα μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής Eurokinissi

Το κείμενο της μήνυσης του Ιωάννη Χαρδαλούπα, αδελφού της Ελισάβετ Χαρδαλούπα που κατέληξε μετά τη φωτιά στο Νέο Βουτζά και στο Μάτι είναι συγκλονιστική. Περιγράφει την φρίκη της 23ης Ιουλίου.

Κάτι παραπάνω από έκδηλη είναι η οργή του Ιωάννη Χαρδαλούπα στη μήνυση που κατέθεσε με αφορμή το γεγονός ότι η αδελφή του, Ελισάβετ Χαρδαλούπα κατέληξε μετά από μάχη 50 ημερών ούσα εγκαυματίας από την καταστροφική φωτιά στο Μάτι και το Νέο Βουτζά. 

Οπως αναφέρει το enikos.gr, ο κ. Χαρδαλούπας, ο οποίος ζει μόνιμα στις ΗΠΑ, ισχυρίζεται ότι τη στιγμή που οι φλόγες έζωναν το σπίτι της οικογένειάς του στο Νέο Βουτζά δεν υπήρχε στην περιοχή ούτε ένα πυροσβεστικό ενώ άνδρες της ΕΛΑΣ τους συνιστούσαν να εγκαταλείψουν το σπίτι του.

Το πιο τραγικό όλων όμως είναι το γεγονός ότι παρά τη θέληση του κ. Χαρδαλούπα να μεταφερθεί η αδερφή του για νοσηλεία σε εξειδικευμένο κέντρο των ΗΠΑ, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν λόγω της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Η μήνυση υποβλήθηκε κατά του Ιωάννη Καπάκη, πρώην γενικού γραμματέα πολιτικής προστασίας, της Ρένας Δούρου, περιφερειάρχη Αττικής, του Ηλία Ψινάκη, δημάρχου Μαραθώνα και κατά των υπευθύνων των Γραφείων Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, κατά των αρμοδίων και υπευθύνων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού σώματος και κατά των αρμοδίων και υπευθύνων αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

https://www.news247.gr/download/7125//556000/minisiadelfou.pdf

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα