Με πλαστά πιστοποιητικά από τον Παλαμά υγειονομικοί στη Β. Ελλάδα

Ο Θάνος Πλεύρης
Ο Θάνος Πλεύρης INTIME

Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ σχετικά με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού που εξέδιδε υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.

Υγειονομικοί υπάλληλοι φέρεται να προμηθεύτηκαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, όπου εντοπίστηκε υπάλληλος η οποία παρανόμως τα εξέδιδε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που έγινε. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, "πράγματι ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ και προκύπτει ότι μία υπάλληλος συμμετείχε στους εικονικούς εμβολιασμούς. Προβλέπονται κυρώσεις και ο Υπεάρχης ανέστειλε τα καθήκοντά της".

"Δυστυχώς, προέκυψε ότι μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και υγειονομικοί και περιπτώσεις από άλλες ΥΠΕ. Ενημέρωσα τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ να κάνει την ΕΔΕ και παράλληλα να αναστείλει τα καθήκοντά τους, διότι χρησιμοποίησαν αυτό το δίκτυο κάποιοι υγειονομικοί, προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι ώστε να μην τεθούν σε αναστολή και αυτό έχει σχέση και με την τροπολογία", τόνισε ο Υπουργός.

ADVERTISING

Για την τροπολογία που αφορά τις αναστολές εργασίας που τίθενται οι ανεμβολίαστοι στο ΕΣΥ ο Υπουργός Υγείας τόνισε:

«Ως μία ένδειξη καλής θέλησης από την Κυβέρνηση δίνουμε τη δυνατότητα με το που εμβολιαστούν σήμερα με την πρώτη δόση, να επιστρέψουν στο σύστημα. Παρατηρούμε ότι πράγματι τις ημέρες του Σεπτεμβρίου εμβολιάζονται κάποιοι υγειονομικοί και αυτοί θα επιστρέψουν στην εργασία τους.

Αυστηροποιούμε το πλαίσιο και ενώ υπάρχουν οι ποινικές και οι πειθαρχικές κυρώσεις για τους υπαλλήλους οι οποίοι κάνουν τέτοιου είδους πράξεις, κρίναμε σκόπιμο να μπει ένα διοικητικό πρόστιμο για δύο λόγους.

Το διοικητικό πρόστιμο είναι πρώτα απ’ όλα για αυτόν, ο οποίος πάει να ζητήσει να λάβει το πιστοποιητικό ή έχει δηλώσει ψευδώς ότι έχει νοσήσει. Διότι να γνωρίζουν ότι και αυτό το ελέγχουμε τώρα. Και όσοι τυχόν έχουν δηλώσει ψευδή νόσηση και υπάρχει ύποπτο περιστατικό θα εξεταστεί κατά πόσο είναι αληθής η δήλωσή τους. Υπάρχει διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε πράξη. Δηλαδή αν η υπάλληλος η οποία είχε βρεθεί πριν ή ίσχυε αυτός ο νόμος θα της γινόταν καταλογισμός για 40 περίπου περιστατικά, 5.000 ευρώ το περιστατικό.

Δεν δεχόμαστε κανένας να πάει να δυναμιτίσει το πρόγραμμα και να βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί μαζί με ασθενείς ή με ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι και θέλουν να προστατεύονται».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θανάσης Πλεύρης
SHARE:

24Media Network