Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι: Εκκενώθηκαν μοναστήρια και γηροκομείο – Δεύτερο μέτωπο στην Κορινθία

Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι: Εκκενώθηκαν μοναστήρια και γηροκομείο – Δεύτερο μέτωπο στην Κορινθία
Καρέ από τη φωτιά στην περιοχή Λουτρακίου - Περαχώρας Eurokinissi

Δεν πρόλαβε να οριοθετηθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο Λουτράκι, ανάμεσα σε Πίσια και Σχίνο και εκδηλώθηκε νέα φωτιά, στην Περαχώρα. Νέο μέτωπο στην Κορινθία, στις Κεχριές, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο βρίσκεται ο Γενικός Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τουλάχιστον ύποπτο είναι αυτό που συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Λουτράκι το τελευταίο 24ωρο με τις απανωτές πυρκαγιές. Δεν πρόλαβε να οριοθετηθεί η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει τα ξημερώματα ανάμεσα στα Πίσια και το Σχίνο και ξέσπασε νέα φωτιά στην Περαχώρα, αυτή την φορά λίγο έξω από το νεκροταφείο Λουτρακίου με κατεύθυνση το βουνό.

Μάλιστα, στο σημείο χρειάστηκε να εκκενωθούν ένα γηροκομείο που βρίσκεται στον περιφερειακό και δύο μοναστήρια, του Οσίου Ποταπίου και του Προφήτη Ηλία, ενώ ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο στην Κορινθία, αυτή την φορά στις Κεχριές, αρκετά κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Οι δυνάμεις στο Λουτράκι ενισχύονται συνεχώς με εναέρια και επίγεια μέσα, ενώ μεταβαίνει άμεσα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με την ειδική ομάδα πρώτης απόκρισης της Πολιτικής Προστασίας.

Στο Λουτράκι, μαζί με τις ενισχύσεις επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 14 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες ΟΤΑ, 4 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Στις Κεχριές επίσης μαζί με τις ενισχύσεις επιχειρούν πλέον 52 άντρες της Πυροσβεστικής με 22 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, δυνάμεις του μηχανοκίνητου τμήματος (ΜΕΤΠΕ), 4 ελικόπτερα, 2 αεροσκάφη Canadair και 2 αεροσκάφη PZL.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα