Μειώθηκαν οι παραβάσεις για μάσκα -Αυξάνονται οι "επίδοξοι" εκδρομείς

Εκτεταμένοι έλεγχοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς από την αστυνομία
Εκτεταμένοι έλεγχοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς από την αστυνομία EUROKINISSI

Έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού

Έλεγχοι διενεργούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 7 Μαΐου, για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 26 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

ADVERTISING

Συγκεκριμένα, 12 στην Αττική, 4 στη Δυτική Ελλάδα, 4 στην Κρήτη, 2 στο Νότιο Αιγαίο, 2 στο Βόρειο Αιγαίο, μία στην Πελοπόννησο και μία στη Θεσσαλία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 155 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ. Για μη χρήση μάσκας, όπου προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου 300 ευρώ, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις στη Δυτική Ελλάδα (ο διπλασιασμός του προστίμου αφορά σε περιπτώσεις νοσοκομείων, ιατρείων και διαγνωστικών κέντρων).

Για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ.) βεβαιώθηκαν 108 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Συγκεκριμένα, 52 στην Κεντρική Μακεδονία, 15 στη Δυτική Ελλάδα, 14 στην Αττική, 8 στη Θεσσαλονίκη, 5 στην Ήπειρο, 5 στη Θεσσαλία, 4 στη Στερεά Ελλάδα, 3 στην Πελοπόννησο και 2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 4 Μαΐου, έχουν βεβαιωθεί 414 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κλπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις και συνελήφθησαν 3 άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 585 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 564 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός

24Media Network