Μειώθηκε στο μισό ο πληθυσμός στο ΚΥΤ της Μόριας

Μειώθηκε στο μισό ο πληθυσμός στο ΚΥΤ της Μόριας
Πλάνο από τον καταυλισμό της Μόριας Eurokinissi

Ο αριθμός του πληθυσμού των προσφύγων στο ΚΥΤ της Μόριας έχει μειωθεί τον τελευταίο καιρό. Ποια είναι ακριβώς τα νούμερα, πώς αντιμετωπίζονται τα κρούσματα ανεμοβλογιάς.

Σαφής μείωση του πληθυσμού των προσφύγων στο ΚΥΤ της Μόριας παρατηρείται τους τελευταίους μήνες.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες αυτός αποτιμήθηκε την Τετάρτη στα 4764 άτομα ενώ στο πικ του, την εποχή που όλα τα φώτα του διεθνούς τύπου ήταν στραμμένα-δικαίως- στη Μόρια για τις κάκιστες συνθήκες διαβίωσης του κόσμου, ο πληθυσμός είχε φτάσει ακόμη και τις 9000 άτομα.

Ο πληθυσμός, κοντολογίς, έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό χωρίς φυσικά κανείς να είσαι σε θέση να ισχυριστεί ότι τα προβλήματα στο ΚΥΤ λύθηκαν και ότι δεν χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών.

Σε ότι αφορά τα κρούσματα ανεμοβλογιάς σε παιδιά, για τα οποία υπέβαλλε και σχετική ερώτηση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιάσων Φωτήλας, οι υπεύθυνοι παρουσιάζονται καθησυχαστικοί.

Τα μέχρι στιγμής κρούσματα περιορίζονται σε μονοψήφιο αριθμό αλλά παρ’ όλα αυτά κρίθηκε σκόπιμο να γίνει ειδική παραγγελία εμβολίων στο ΚΕΕΛΠΝΟ για καθαρά προληπτικούς λόγους, όπως υπογραμμίζεται σχετικά.

Τα εμβόλια θα παραδοθούν στη Μόρια τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα