Μέλη Ρουβίκωνα για το φόνο εμπόρου ναρκωτικών: “Δεν θα κάναμε ποτέ εκτέλεση”

Μέλη Ρουβίκωνα για το φόνο εμπόρου ναρκωτικών: “Δεν θα κάναμε ποτέ εκτέλεση”
Στιγμιότυπο από την οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια και στο σημείο όπου το μεσημέρι της Τρίτης 7 Ιουνίου 2016, δύο άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους πυροβόλησαν έναν άνδρα Eurokinissi

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο απολογήθηκαν τα μέλη του Ρουβίκωνα που κατηγορούνται για ηθική και φυσική αυτουργία στην εκτέλεση του εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια το 2016

“Επί ενα χρόνο και επτά μήνες εκκρεμεί αν θα πάμε ισόβια εγώ και ο Νίκος. Ζούμε με τον κίνδυνο ότι ανά πάσα στιγμή θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας στη φυλακή”. Με αυτά τα λόγια ο Γ. Καλαϊτζίδης ξεκίνησε την απολογία του στη δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση για την ανθρωποκτονια εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια το 2016.

“Εμείς δεν θα κάναμε ποτέ εκτέλεση. Έχουμε κάνει 400 δράσεις και δεν έχει πειραχτει ένας άνθρωπος” πρόσθεσε ο Γ. Καλαϊτζής που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία, εξηγώντας ότι ο Ρουβικωνας εξέθετε την ΕΛ.ΑΣ. όταν έκανε συμβολικές δράσεις σε κτίρια που είχαν υψηλή αστυνομική φύλαξη. Υποστήριξε επίσης ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη, “στην οποία ενεπλάκησαν συγκεκριμένοι αστυνομικοί και μάρτυρες κατηγορίας”.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονιας, Νίκος Ματαράγκας, μίλησε για σκευωρία. Όπως ανέφερε, οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν εκείνη την περίοδο κρατούμενοι και κατηγορούμενοι για εμπορία ναρκωτικών.

“Τους χαλαγαμε τις δουλειές, για αυτό μας κατηγόρησαν” είπε απολογούμενος καταγγέλλοντας ότι “αυτή η δικογραφία φτιάχτηκε για να χτυπήσουν τον Ρουβικωνα αλλά θα πω ότι είναι γελασμενοι όποιοι θεωρούν ότι με τέτοιου είδους διώξεις θα σταματήσουν το αγωνιστικό κίνημα , είτε είναι ο Ρουβικωνας, είτε οι κομμουνιστές είτε οι αντιφασίστες”.

Η δίκη διέκοψε για την 25 Νοεμβρίου όποτε και αναμένεται η εισήγηση της εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα