Μεσολόγγι: Καταγγελία για αστυνομική βία σε βάρος μαθητή

Μεσολόγγι: Καταγγελία για αστυνομική βία σε βάρος μαθητή
aixmi-news.gr

Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Μεσολογγίου καταγγέλλουν οτι αστυνομικοί άσκησαν βία σε συμμαθητή τους κατά την προσαγωγή του, όταν εκείνος αντέδρασε σε πρότιμο που επιβλήθηκε σε μοτοσικλετιστή.

Περιστατικό αστυνομικής βίας καταγγέλλουν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Μεσολογγίου αναφορικά με όσα διαδραματίστηκαν την Δευτέρα 4/4 κατά την προσαγωγή ενός μαθητή που φέρεται να αντέδρασε όταν οι ένστολοι επιχείρησαν να επιβάλλουν πρόστιμο για παράβαση σε νεαρό δικυκλιστή.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ μάλιστα καλούν σε κινητοποίηση αύριο στις 10:30 στην αστυνομία και πορεία προς το δημαρχείο, όπως αναφέρει το agrinionews.gr .

Η ανακοίνωση:

Το 1ο ΕΠΑΛ καταδικάζει την αστυνομική βία απέναντι σε μαθητή

Σαν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και σαν πολίτες αυτής της χώρας ήδη δεχόμαστε επίθεση από το υπουργείο Παιδείας με το άγχος,την τράπεζα θεμάτων, την ελάχιστη βάση εισαγωγής,την έλλειψη μέτρων απέναντι στην πανδημία κ.α. και σαν να μην έφτανε αυτό, έχουμε κι εσάς να μας βαράτε.

Σαν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Μεσολογγίου καταδικάζουμε το περιστατικό που συνέβη στις 4/4 έξω από τον σχολικό μας χώρο. Οι μαθητές δεν θα έπρεπε να έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά και να βλέπουν ξυλοδαρμό μαθητή μπροστά από το σχολείο τους. Καταγγέλλουμε το περιστατικό αστυνομικής βίας και ξυλοδαρμού του μαθητή και καλούμε όλους τους γονείς, καθηγητές και μαθητές της πόλης να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτό το περιστατικό.

Με αστυνομία δεν γίνεται παιδεία!

Καλούμε σε κινητοποίηση αύριο στις 10:30 στην αστυνομία και πορεία προς το δημαρχείο.

Συμφωνα με το aixmi-news.gr, οι αστυνομικοί χτύπησαν τον 17χρονο μαθητή,  επειδή διαμαρτυρήθηκε για το πρόστιμο που επιχείρησαν να επιβάλλουν σε νεαρό έξω από το σχολείο, ο οποίος είχε κάνει κάποια παράβαση με το δίκυκλο που οδηγούσε.

Ο 17χρονος βγήκε έξω από την περίφραξη του σχολείου για να υποστηρίξει τον φίλο του. Εκεί πιθανώς έγινε κάποια έντονη συζήτηση με τους αστυνομικούς,  οι οποίοι τον ακινητοποίησαν στο περιπολικό και τον χτύπησαν.

Άλλοι μαθητές εκείνη την ώρα κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα την σκηνή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα