Μετ' εμποδίων οι πτήσεις Τετάρτη και Πέμπτη

Μετ' εμποδίων οι πτήσεις Τετάρτη και Πέμπτη

Ταλαιπωρία περιμένει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς στις 29 και 30 του μήνα λόγω κινητοποίησης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Πότε έχουν προγραμματιστεί στάσεις εργασίας

Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν στις πτήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο την Πέμπτη (30/01) λόγω των στάσεων εργασίας που διοργανώνουν οι ενώσεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και ηλεκτρονικών σε πολλές χώρες, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή απεργία για θέματα που αφορούν στη βιωσιμότητα των παρόχων αεροναυτιλίας.

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι Έλληνες ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι προκήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 14:00, ζητώντας επίσης άμεσες προσλήψεις περίπου 70 ατόμων.

Στο διάστημα αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς ελληνικά αεροδρόμια, και γι’ αυτό αναμένονται αρκετές ματαιώσεις, καθυστερήσεις, συγχωνεύσεις και αλλαγές ωρών δρομολογίων όλων των εταιρειών.

Επίσης, την Τετάρτη (29/01), προβλήματα αναμένονται να υπάρξουν και σε ορισμένα περιφερειακά αεροδρόμια λόγω των τετράωρων στάσεων εργασίας που κήρυξε η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναερίου Κυκλοφορίας από τις 10:00 έως τις 14:00 για την Τετάρτη και την Πέμπτη (29 και 30 Ιανουαρίου αντίστοιχα).

SHARE:

24Media Network