#MigrantMarch: Η πορεία των προσφύγων από την αφιλόξενη Ουγγαρία για τη “γη της Επαγγελίας”

#MigrantMarch: Η πορεία των προσφύγων από την αφιλόξενη Ουγγαρία για τη “γη της Επαγγελίας”

Χιλιάδες πρόσφυγες ξεκίνησαν μια από τις μεγαλύτερες και πιο ντροπιαστικές για την Ευρώπη πορείες από την Ουγγαρία ως την Αυστρία και τελικό προορισμό τη Γερμανία

Η ανθρωπιστική κρίση δεν έχει τέλος, με τις χιλιάδες προσφύγων να προσπαθούν να φύγουν από την αφιλόξενη Ουγγαρία με όποιο τρόπο μπορούν. Το πλήθος των προσφύγων που ήταν συγκεντρωμένο από την Τρίτη έξω από τον σταθμό της Βουδαπέστης εισέβαλε στις αποβάθρες και σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν καθώς οι άνθρωποι προσπαθούσαν να επιβιβασθούν σε τρένο από τις πόρτες και τα παράθυρα, την ώρα που τα μεγάφωνα μετέδιδαν το μήνυμα ότι κανένα τρένο που αναχωρεί από τον σταθμό του Κελέτι δεν θα εξυπηρετεί διεθνείς προορισμούς “για αδιευκρίνιστη χρονική περίοδο”.

Αφού τους απαγορεύτηκε η επιβίβαση σε τρένα με προορισμό τη Δυτική Ευρώπη, οι πρόσφυγες ξεκίνησαν μια πορεία 200χλμ μέχρι τα σύνορα με την Αυστρία, ακολουθώντας τον αυτοκινητόδρομο. Χιλιάδες κόσμου πλημμύρισαν τους δρόμους της Βουδαπέστης και ξεκίνησαν μια πορεία με τελικό προορισμό φυσικά τη Γερμανία.

Στο δρόμο τους οι πρόσφυγες, ανάμεσα τους ακόμη και μωρά παιδιά σε καρότσια ή άτομα με κινησιακές δυσκολίες σε αναπηρικά καροτσάκια, συνάντησαν πολίτες της Ουγγαρίας με μπουκάλια νερό και τρόφιμα, που προσπαθούσαν – σε αντίθεση με το κράτος τους – να βοηθήσουν τις χιλιάδες των ανθρώπων στην πορεία τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα