Μίκης Θεοδωράκης: Σεβαστή στο ακέραιο η τελευταία του επιθυμία με δικαστική απόφαση

Μίκης Θεοδωράκης: Σεβαστή στο ακέραιο η τελευταία του επιθυμία με δικαστική απόφαση
Μίκης Θεοδωράκης AP Photo

Οριστική απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας για την διοργάνωση της κηδείας του Μίκη Θεοδωράκη. Απαγορεύθηκε στην κόρη του, στο γιο και τη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη.

«Πράσινο» φως στο να υλοποιηθεί στο ακέραιο η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη έδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία είχε καταθέσει ο εκτελεστής αυτή, Γ. Αγοραστάκης, δίνοντάς του το αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα να αποφασίσει για τα διαδικαστικά της κηδείας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, ακολουθώντας τα όσα αναφέρονται στη συμβολαιογραφική πράξη που ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συντάξει τον Ιανουάριο του 2020.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Παράλληλα, απαγορεύθηκε στην κόρη του στο γιο και τη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με την διοργάνωση της κηδείας του εκλιπόντος.

Άλλωστε, το σύνολο των ζητημάτων έχουν λυθεί από την επίμαχη συμβολαιογραφική πράξη στην οποία ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης δίνει αναλυτικές οδηγίες για το γραφείο τελετών αλλά και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη

Η τελευταία επιθυμία του μουσικοσυνθέτη, όπως την έχει αποτυπώσει ήδη από τον Ιανουάριο του 2020, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, να ενταφιαστεί στο κοιμητήριο Γαλατά Χανίων, «όπου έχουν ήδη ενταφιαστεί οι προαποβιώσαντες γονείς του και ο αδερφός του και όπου έχει παραχωρηθεί ήδη για τον ίδιο και την σύζυγό του εφόσον το επιθυμεί, από το Δήμο νέας Κυδωνίας τάφος προς το σκοπό αυτό». Ο εν λόγω τάφος, όπως είναι γνωστό, έχει ήδη κατασκευαστεί από το φίλο του αρχιτέκτονα Μάνου Περάκη, με φροντίδες του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και απόλυτα σύμφωνες με τις οδηγίες του και έχει ήδη παραδοθεί. Επίσης ο εκλιπών μουσικοσυνθέτης δήλωσε ότι θέλει να μεταφερθεί η σορός του στα Χανιά με πλοίο και όχι με άλλο μεταφορικό μέσο.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στη συμβολαιογραφική πράξη με την οποία γνωστοποίησε την τελευταία του βούληση ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ορίσει συγκεκριμένο γραφείο τελετών, ο νόμιμος εκπρόσωπος του οποίου καταγράφεται, προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μετά το θάνατο του. Μάλιστα, δίνει εντολή να υπάρξει συνεργασία των εκτελεστών της τελευταίας του επιθυμίας με το συγκεκριμένο γραφείο κηδειών, επισημαίνοντας ρητώς πως μόνο «για λόγους αντικειμενικούς» οι εκτελεστές της επιθυμίας του έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με διαφορετικό γραφείο κηδειών.

Το NEWS 24/7 αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα