Μικρή Βαλεντίν: Γρίφος η υπόθεση – Γυναίκα λέει ότι είναι η μητέρα της

Μικρή Βαλεντίν: Γρίφος η υπόθεση – Γυναίκα λέει ότι είναι η μητέρα της
ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ΧΡΟΝΗΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝ, ΑΜΠΕΛΚΑ ΑΜΠΛΑΒΙΚΑΚΑ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ο ισχυρισμός της γυναίκας αλλάζει τα δεδομένα την ώρα που ο πατέρας ισχυριζόταν ότι η μητέρα της μικρής που βρέθηκε στη Λυών της Γαλλίας, είναι νεκρή. Οι αντιφάσεις του πατέρα.

Αίσιο τέλος στην υπόθεση εξαφάνισης της 7χρονης Βαλεντίν που δηλώθηκε εξαφανισμένη τον περασμένο Δεκέμβριο και τελικώς εντοπίστηκε την Τετάρτη στην Γαλλία.

Στον πατέρα της απαγγέλθηκε κατηγορία κακουργηματικού βαθμού. Ο πατέρας της μικρής, καθώς και ένας ακόμη άντρας, κατηγορούνται για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος τους. Επιπλέον οι δύο αλλοδαποί είναι αντιμέτωποι και με τις πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές.

Την ίδια ώρα, στις γαλλικές Αρχές εμφανίστηκε μέσω δικηγόρου γυναίκα η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα της 7χρονης Βαλεντίν. Η Αστυνομία γνώριζε από τον πατέρα της Βαλεντίν ότι η μητέρα του κοριτσιού είχε πεθάνει.

Η γυναίκα, που εμφανίστηκε ως μητέρα του παιδιού, ζει στη Γαλλία, πιθανότατα χωρίς να έχει άδεια διαμονής. Εξετάζεται το κατά πόσο η γυναίκα αυτή που εμφανίζεται ως μητέρα του κοριτσιού ήταν σε επικοινωνία με τη θεία του παιδιού που παρέλαβε τη Βαλεντίν από την Αθήνα και τη μετέφερε στη Γαλλία. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια είναι η μητέρα του παιδιού και αυτό θα γίνει με εξέταση DNA.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία, όπου και συνάντησε τη βιολογική μητέρα του παιδιού και πως αυτή του ζήτησε και κανόνισε τη μεταφορά του παιδιού στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος υποστήριξε ότι συνόδευσε το παιδί του στο αεροδρόμιο, το οποίο ταξίδεψε με νόμιμο έγγραφο στις 21 Δεκεμβρίου στη Γαλλία.

Ισχυρίστηκε ότι το παιδί ταξίδεψε στη Λυών χωρίς να μπορεί να δώσει συγκεκριμένη διεύθυνση. Ο ίδιος μιλώντας λίγο νωρίτερα με δημοσιογράφους υποστήριξε ότι δεν γνώριζε αρχικά ότι η μητέρα του παιδιού ζει.

Οι διάλογοι:

«Εγώ έχω το παιδί. Είναι καλά. Είμαι συγγενής», φέρεται να είπε η θεία της μικρής σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha.

«Είσαι καλά Βαλεντίν; Με ποιους είσαι εκεί;» φέρεται να ρώτησαν οι αστυνομικοί τη μικρή και εκείνη απάντησε: «Είμαι καλά, είμαι με τη θεία μου».

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον πατέρα της Βαλεντίν να μιλήσει μαζί της ώστε να βεβαιωθούν ότι είναι καλά.

«Τι κάνεις Βαλεντίν; Είσαι καλά;» φέρεται να ρώτησε ο πατέρας τη μικρή και εκείνη να απάντησε: «Ναι μπαμπά, είμαι καλά».

«Ποιος είμαι εγώ;» συνέχισε ο μπαμπάς και η μικρή απάντησε: «Είσαι ο μπαμπάς μου».

«Θα σε δω σύντομα, σε αγαπώ» φέρεται να είπε ο πατέρας. «Και εγώ σε αγαπώ» απάντησε η Βαλεντίν.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η μικρή Βαλεντίν από το Κονγκό είχε εξαφανιστεί την παραμονή Χριστουγέννων και η υπόθεσή της απασχόλησε την εκπομπή “Φως στο τούνελ” της Αγγελικής Νικολούλη. Στην εκπομπή είχαν μιλήσει και γείτονες, καθώς και ο πατέρας της 7χρονης. Εξάλλου δυο επιχειρησιακά κέντρα του “Τούνελ” και του “Χαμόγελου του Παιδιού”, λειτουργούσαν παράλληλα τη νύχτα για να εντοπίσουν ένα σημάδι από τη ζωή της.

Το μοναδικό στοιχείο που υπήρχε για τη μαθήτρια της Β’ τάξης του 89ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών ήταν η μαρτυρία του πατέρα της, σύμφωνα με την οποία τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, είχε πάει τη μονάκριβη κόρη του στο γιορτινό Σύνταγμα για να παίξει και να παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Γύρω στις τέσσερις το απόγευμα στο δρόμο της επιστροφής για το σπίτι τους στο Παγκράτι, της ζήτησε να πάει σε κοντινό σούπερ μάρκετ για να του αγοράσει ένα μπουκάλι νερό. Ο ίδιος επέστρεψε στο διαμέρισμα, όπου ζουν με άλλους ομοεθνείς τους, αλλά η Βαλεντίν δεν ήρθε. Βγήκε να την ψάξει για 40 – 50 λεπτά και όταν δεν την βρήκε, γύρισε σπίτι του και κοιμήθηκε αφού υπέφερε, όπως είπε, από πονοκεφάλους. Όταν την άλλη μέρα ξύπνησε και είδε ότι η 7χρονη κόρη του δεν είχε επιστρέψει, τότε ανησύχησε και δήλωσε την εξαφάνιση στις Αρχές.

Ο πατέρας του αγνοούμενου κοριτσιού, ο οποίος λέγεται Αμπελκά, είχε μιλήσει σχεδόν έναν μήνα μετά την εξαφάνισή της: “Είναι πάρα πολύ δύσκολες για μένα οι στιγμές που περνάω. Δεν μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου και είναι σαν να ονειρεύομαι. Είναι, όμως, η σκληρή πραγματικότητα, γιατί είναι το μόνο άτομο που έχω στη ζωή μου. Εκείνη μου δίνει τη δύναμη να ζω. Η γυναίκα μου απεβίωσε το 2014, όταν ήμασταν στο Κονγκό” έλεγε τότε.

Πώς οδηγήθηκαν οι έρευνες στη Γαλλία

Μια πληροφορία που είχε φτάσει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη οδήγησε τις έρευνες και εκτός Ελλάδας, και συγκεκριμένα στη Γαλλία,  καθώς από εκεί φαίνεται ότι είχε γίνει ένα τηλεφώνημα στο σχολείο της μαθήτριας. Οι Έλληνες αστυνομικοί διέθεταν στοιχεία της κινητής τηλεφωνίας που «έδειχναν» με ποιους είχε επαφές τόσο ο πατέρας της Βαλεντίν όσο και οι άλλοι ομοεθνείς και συγκάτοικοί του στο διαμέρισμα του Παγκρατίου.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο «Τούνελ», ο πατέρας είχε αναφερθεί και στις κινήσεις στην περιοχή του αεροδρομίου τις ημέρες που χάθηκε η κόρη του, ισχυριζόμενος πως πήγε να παραλάβει κάποιον φίλο του και η εμφάνιση του στην περιοχή δεν σχετίζεται με την εξαφάνιση της κόρης του.

Παράλληλα, είχε αναφερθεί και στο ταξίδι που έκανε στο Παρίσι πριν χαθεί το παιδί του. «Συνάντησα κάποιους φίλους που έχω στο Παρίσι, οι οποίοι με φιλοξένησαν για τρεις εβδομάδες. Τη Βαλεντίν την άφησα στην Αθήνα σε μια φίλη μου. Δεν καταλαβαίνω πώς συνδέεται το ταξίδι αυτό με την εξαφάνισή της» δήλωνε τότε ο πατέρας.

Ερωτηθείς, τέλος, για ποιον λόγο είχε στείλει την 7χρονη κόρη του στο σούπερ μάρκετ να αγοράσει ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό για να πάρει τα φάρμακα του και δεν ήπιε νερό από τη βρύση, αφού είναι πόσιμο, ο ίδιος είχε απαντήσει πως δεν έπινε νερό από τη βρύση, γιατί τον πονούσε η κοιλιά του και γι’ αυτό έπαιρνε μόνο εμφιαλωμένο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Για το περιστατικό η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση: Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μετά τη δήλωση εξαφάνισης 7χρονης ανήλικης υπηκόου Κονγκό την 24-12-2019, προέκυψαν τα ακόλουθα:

Ο πατέρας ψευδώς δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της στο εξωτερικό

Η ανήλικη την 21-12-2019 μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το παραπάνω συγγενικό πρόσωπο

Για την αναχώρηση της χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του παραπάνω συγγενικού προσώπου.

Επιπλέον ο πατέρας της, έχοντας εκδώσει μάλιστα και αεροπορικό εισιτήριο, είχε σχεδιάσει τη μετάβαση του στη Γαλλία την 12-02-2020. Η αναχώρηση απετράπη λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές.

Σήμερα το πρωί παρουσία αστυνομικών υπήρξε επικοινωνία – βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του. Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών. Οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα