Βρέθηκε στη Γαλλία η μικρή Βαλεντίν – Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στα ίχνη της

Βρέθηκε στη Γαλλία η μικρή Βαλεντίν – Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στα ίχνη της
Απολογία του πατέρα της Βαλεντίν στον εισαγγελέα Eurokinissi

Εντοπίστηκε η 7χρονη Βαλεντίν, που είχε εξαφανιστεί από το Παγκράτι, από τις γαλλικές Αρχές που βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία. Η μικρή είνα καλά στην υγεία της

Στην Γαλλία εντοπίστηκε η μικρή Βαλεντίν από τις τοπικές Αρχές ύστερα από επικοινωνία και συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Ο πατέρας της 7χρονης μαθήτριας παραμένει υπό κράτηση για τα πλαστά έγγραφα που εντόπισαν οι αστυνομικοί και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με αυτή την κατηγορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της πολύωρης ανάκρισης χθες το βράδυ, ο πατέρας της Βαλεντίν ομολόγησε τα πάντα και παραδέχτηκε πως το κορίτσι το παρέλαβε μία συγγενής της εκλιπούσας γυναίκας του που ζούσε στην Γαλλία.

Η θεία του παιδιού ήρθε στην Αθήνα πιθανόν με πλαστά έγγραφα και χρησιμοποιώντας το διαβατήριο της κόρης της, πήρε το κορίτσι στο Παρίσι όπου διέμενε, για μια καλύτερη ζωή. Από εκεί η θεία φέρεται να μετέφερε το παιδί σε προάστιο της Λυών όπου διαμένει η αδερφή της και της το παρέδωσε.

Μάλιστα και ο ίδιος ο Αμπελκά είχε σκοπό να ακολουθήσει και είχε προμηθευτεί γι αυτόν τον σκοπό πλαστή ισπανική ταυτότητα και εισιτήριο για σήμερα Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου. Παρότι είχε όμως την πλαστή ισπανική ταυτότητα έκλεισε το αεροπορικό εισητήριο για Παρίσι χρησιμοποιώντας τα πραγματικά του στοιχεία και το ταξιδιωτικό έγγραφο που είχε λάβει από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Οι ελληνικές Αρχές τον πρόλαβαν λίγο πριν διαφύγει για να βρει την κόρη του στη Γαλλία. Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε βιντεοκλήση με την συγγενή του παιδιού στη Λυών, είδαν ότι η Βαλεντίν είναι καλά και ενημέρωσαν σχετικά τις γαλλικές Αρχές για να μεταβούν στην οικία και να παραλάβουν το κορίτσι.

Η ίδια γυναίκα που βρίσκεται παράνομα στην Γαλλία, ισχυρίζεται πλέον στις γαλλικές Αρχές πως δεν είναι θεία αλλά η βιολογική μητέρα του παιδιού, την οποία όμως ο Αμπελκά την είχε παρουσιάσει ως νεκρή…

Πλέον, οι ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με τις γαλλικές Αρχές θα προχωρήσουν και σε εξέταση DNA για να διαπιστώσουν τον πραγματικό βαθμό συγγένειας όλων των εμπλεκομένων.

Η αφίσα για την εξαφάνιση της 7χρονης Valentine Ablavykaka

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:

“Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μετά τη δήλωση εξαφάνισης 7χρονης ανήλικης υπηκόου Κονγκό την 24-12-2019, προέκυψαν τα ακόλουθα:

  • ο πατέρας ψευδώς δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της στο εξωτερικό,
  • η ανήλικη την 21-12-2019 μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το παραπάνω συγγενικό πρόσωπο,
  • για την αναχώρηση της χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του παραπάνω συγγενικού προσώπου.

Επιπλέον ο πατέρας της, έχοντας εκδώσει μάλιστα και αεροπορικό εισιτήριο, είχε σχεδιάσει τη μετάβαση του στη Γαλλία την 12-02-2020. Η αναχώρηση απετράπη λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές.

Σήμερα το πρωί παρουσία αστυνομικών υπήρξε επικοινωνία – βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του.

Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών.

Οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται”.

Όταν ο πατέρας της μικρής μιλούσε στη Νικολούλη:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα