Μιθριδάτης: Το νέο του τραγούδι έγινε θέμα εξετάσεων στο ΑΠΘ

Μιθριδάτης: Το νέο του τραγούδι έγινε θέμα εξετάσεων στο ΑΠΘ

Το νέο κομμάτι του Μιθριδάτη με τίτλο "Για να μην τα Χρωστάω" κατάφερε όχι μόνο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να φτάσει τα 1 εκατ. views στο Youtube, ούτε να γίνει -την ίδια κιόλας μέρα που "έσκασε"- talk of the town του ελληνικού ίντερνετ. Έγινε θέμα εξετάσεων σε μάθημα του ΑΠΘ!

“Το τραγούδι Για να μην τα Χρωστάω του ράπερ Μιθριδάτη έγινε πρόσφατα πολιτικός γεγονός στη χώρα μας. Σε ποιο βαθμό αποτυπώνουν, κατά τη γνώμη σας, οι στίχοι του την ανάλυση του Ρόμπερτ Πάξτον περί φασισμού; Διακρίνετε στο τραγούδι αυτό ιδέες οι οποίες να συγκλίνουν με κάποιες ιδέες που συζητήσαμε στο μάθημά μας ή οι οποίες να συγκρούονται με αυτές;”.

Αυτή είναι μια εκ των δύο ερωτήσεων που έθεσε στους φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο πανεπιστημιακός Σπύρος Μαρκέτος, στο πλαίσιο εξετάσεων του μαθήματος “Αντικοινοβουλευτισμός και δικτατορίες”, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο ράπερ μέσω ανάρτησης στα social media.

To νέο 12λεπτο κομμάτι του Μιθριδάτη αποτελεί μία οργίλη δική του ανακοίνωση για τις πάσης φύσεως κυβερνητικές πολιτικές.

Η κριτική του Ελληνα ράπερ, σ’ αυτό το αν μην τι άλλο πρωτότυπο δημιούργημα, είναι ανηλεής και στοχευμένη. Από τις ρίμες του δε δεν γλιτώνει κανένα από τα τελευταία μεγάλα γεγονότα στη χώρα και κυρίως αυτό της πανδημίας.

Απολαύστε το:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα