Μητροπολίτης Άνθιμος: Εγκληματική η προσπάθεια ίδρυσης τμήματος Ισλαμικών Σπουδών

Μητροπολίτης Άνθιμος: Εγκληματική η προσπάθεια ίδρυσης τμήματος Ισλαμικών Σπουδών

Ο Μητροπολίτης εξαπέλυσε πυρά κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, του υπουργού Παιδείας και και των Μητροπολιτών της Θράκης, οι οποίοι συναινούν για το έργο

Εγκληματική χαρακτήρισε την προσπάθεια που γίνεται για την ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

«Την προσπάθεια αυτή ενέκρινε κατά πλειονοψηφία το Τμήμα Θεολογίας και απέρριψε κατά πλειονοψηφία το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας», τόνισε ο κ. Άνθιμος, υποστηρίζοντας ότι «η προσπάθεια αυτή είναι κατά την άποψή μου και την αίσθηση του λαού της Θεσσαλονίκης εγκληματική».

ADVERTISING

«Ενώ το πρόβλημα της Θράκης μας είναι τόσο σοβαρό, οι δικοί μας θέλουν να επεκτείνουν την παρουσία των Ισλαμιστών στη Θεσσαλονίκη! Πέραν αυτού, τίθεται το ερώτημα: Είναι δυνατόν ποτέ να συνυπάρξει το Ισλάμ με την ορθόδοξη Χριστιανική Θεολογία; Εάν τελικά αυτό συμβεί, μέσα σε δύο χρόνια οι Τούρκοι θα υπερηφανεύονται ότι επεκτείνονται από τον Έβρο μέχρι την Θεσσαλονίκη! Οι Τούρκοι εμπαίζουν σαράντα χρόνια το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, και εμείς τους λέμε περάστε στη Θεσσαλονίκη. Είναι έγκλημα αυτό που επιχειρείται», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το «Αγιορείτικο Βήμα», ο κ. Άνθιμος εξαπέλυσε πυρά κατά του υπουργού Παιδείας και και των Μητροπολιτών της Θράκης, οι οποίοι συναινούν για το έργο.

«Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, τον οποίο γνωρίζω και εκτιμώ, για να δικαιολογήσει την θετική άποψή του επί του θέματος, χρησιμοποίησε ως επιχείρημα, ότι οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης, οι οποίοι μου είναι πολύ αγαπητοί, συμφωνούν στη λειτουργία Κατευθύνσεως Ισλαμικών Σπουδών στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ», σημείωσε ο Μητροπολίτης, προσθέτοντας ότι «τέσσερις ή και περισσότεροι Μητροπολίτες επαρχιούχοι, έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν ενυπογράφως, επί ενός οποιουδήποτε ζητήματος, το οποίον αφορά σε μία άλλη Μητρόπολη; Δηλαδή οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης θα αποφασίσουν για την λύση ενός σοβαρότατου προβλήματος, το οποίον αφορά στην Αποστολική και ιστορική Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης;».

Για την τοποθέτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στην εκπομπή του Σκάι ο κ. Άνθιμος τονίζει ότι βρίθουν εσφαλμένων εκτιμήσεων και διατυπώσεων. «Είναι χρέος όλων μας να αξιολογήσουμε την προσπάθεια της Τουρκίας να επεκταθεί και πάλι στη Βαλκανική με πονηρούς τρόπους και να προσέξουμε τις φρικαλεότητες στο Ιράκ και στη Συρία για θρησκευτικούς λόγους. Η Ελλάδα μας είναι ορθόδοξη χριστιανική χώρα και μέλος της Ευρωπαικής Ενώσεως. Δεν δεχόμεθα ισλαμοτουρκικές παρουσίες στην πατρίδα μας», κατέληξε.

πηγή: voria.gr

SHARE:

24Media Network