Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος: Ρυθμιστής της πολιτικής ζωής της χώρας ο Βασίλης Λεβέντης

Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος: Ρυθμιστής της πολιτικής ζωής της χώρας ο Βασίλης Λεβέντης

"Οι κάμποι βγάζουν άλογα και τα βουνά λεβέντες, κι εμείς εδώ έχουμε Λεβέντη όνομα και πράγμα", είπε ο μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος."Υπέμεινα τριάντα χρόνια διώξεις και απομονώσεις", ανέφερε ο κ. Λεβέντης

«Ρυθμιστή της πολικής ζωής της Ελλάδος» χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, ο μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, που παρέστη στην κοπή της αγιοβασιλόπιτας στο Δεκάζειο γηροκομείο Τρίπολης, και τον παρακάλεσε «να στηρίξει την πίστη μας, την Ελλάδα, να στερεώσει την οικογένεια μας και να διασφαλίσει τη πατρίδα μας με τον αγώνα που κάνει για όλα τα ιδανικά της φυλής μας».

Ο Μητροπολίτης, μάλιστα, θέλοντας να επαινέσει τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, είπε: «Οι κάμποι βγάζουν άλογα και τα βουνά λεβέντες, κι εμείς εδώ έχουμε Λεβέντη όνομα και πράγμα και του ευχόμαστε να έχει υγεία να ρυθμίσει τα πράγματα της πολιτικής ζωής».

Ο κ. Λεβέντης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για τα καλά του λόγια, δήλωσε ότι «είμαι χαρούμενος που η Τρίπολη έχει τέτοιο ιεράρχη, που δεν το βάζει κάτω παρά τις δύσκολες ημέρες που ζούμε» και τον κάλεσε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο το έργο του εμπνεόμενος και στηριζόμενος από τους άξιους Αρκάδες που έχει δίπλα του.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπογράμμισε: «Από πλευράς μου θα κάνω ό,τι μπορώ. Υπέμεινα τριάντα χρόνια διώξεις και απομονώσεις, αλλά ο Θεός με έφερε τώρα σε μια θέση και ελπίζω να χρησιμοποιήσω τη θέση αυτή για το φτωχό κόσμο, να δει μια άσπρη ημέρα, για να μην μειωθούν οι συντάξεις γιατί έχουν μειωθεί σε απελπιστικό βαθμό». Πρόσθεσε πως «δεν είναι λύση να αφαιρείς την μπουκιά από το στόμα του άλλου. Λύση είναι να βρούμε τρόπους να γίνει η Ελλάδα ξανά χώρα δημιουργίας και ανάπτυξης, γιατί άμα τρώμε τις σάρκες μας κάποτε θα φάμε ο ένας τον άλλο».

Ακολούθως ο κ. Λεβέντης έκοψε τη βασιλόπιτα του γηροκομείο και κόβοντας το κομμάτι της εκκλησίας, είπε: «Να ξέρετε όλοι στηρίζουμε (την εκκλησία), ακόμα κι αυτοί που έκαναν κάποια λάθη και είναι ανυπάκουοι, κι αυτοί στηρίζουν».

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας καλωσόρισε με τη σειρά του τον «συμπατριώτη μας», όπως είπε, Βασίλη Λεβέντη και τον χαρακτήρισε «παράδειγμα επιμονής και υπομονής, που επί τριάντα χρόνια προσπάθησε για να πετύχει». Σημείωσε ότι «δεν φτάνει μόνο να πετύχεις, πρέπει και να πράξεις. Γιατί αν δεν πετύχεις στο έργο σου, καλύτερα να μην πετύχαινες», και του ευχήθηκε να πετύχει για το καλό της χώρας.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής καλωσόρισε στην πόλη τον κ. Λεβέντη και του είπε: «Έχετε να παίξετε ένα σημαντικό ρόλο, όπως έχουν όλα τα κόμματα, μην διαψεύσετε τους καθημερινούς, τους απλούς πολίτες κι όχι αυτούς που ευελπιστούν να ωφεληθούν από μια πολιτική».

SHARE: