Μετάδραση: Εγκαθιστά Wi-Fi σε νοσοκομεία για την παροχή τηλεδιερμηνείας στους πρόσφυγες

Μετάδραση: Εγκαθιστά Wi-Fi σε νοσοκομεία για την παροχή τηλεδιερμηνείας στους πρόσφυγες
WI-FI AP

Το πρώτο νοσοκομείο όπου θα ξεκινήσουν οι εργασίες εγκαταστασης είναι το «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι εργασίες θα ξεκινήσουν την 1η Φεβρουαρίου 2020.

Στην εγκατάσταση δικτύου wifi για την παροχή τηλεδιερμηνείας στα νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερη πίεση λόγω των αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, προχωρά η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Μετάδραση, αξιοποιώντας μέρος του χρηματικού ποσού που έλαβε από το ανθρωπιστικό βραβείο «Conrad N.Hilton».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης, το πρώτο νοσοκομείο όπου θα ξεκινήσουν οι εργασίες είναι το «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη. Οι εργασίες εγκατάστασης ξεκινούν την 1η Φεβρουαρίου και θα έχουν ολοκληρωθεί αρχές Μαρτίου. Μέσα στο 2020 αντίστοιχες υποδομές θα εγκατασταθούν στα νοσοκομεία παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» και «Αγία Σοφία» και στη συνέχεια στα νοσοκομεία των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η Μετάδραση διαθέτει μια ομάδα 350 διερμηνέων σε 43 γλώσσες και διαλέκτους. Από το 2018 έχει προσφέρει υπηρεσίες διερμηνείας σε νοσοκομεία και φορείς υγείας με επωφελούμενους περισσότερους από 72.000 ασθενείς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα