Μνημείο στη Λέσβο για τους πρόσφυγες διά χειρός Άι Γουέι Γουέι

Μνημείο στη Λέσβο για τους πρόσφυγες διά χειρός Άι Γουέι Γουέι

Ένα ξεχωριστό μνημείο για τους πρόσφυγες στη Λέσβο, αναμένεται να "στήσει" ο γνωστός ανθρωπιστής και αρχιτέκτονας από την Κίνα, Άι Γουέι Γουέι

Μνημείο για τους πρόσφυγες θα στηθεί στη Λέσβο από τον παγκόσμιας εμβέλειας εικαστικό και αρχιτέκτονα από την Κίνα, Άι Γουέι Γουέι που βρίσκεται στη Μυτιλήνη. Ο Άι Γουέι Γουέι που χαρακτηρίζεται σαν ο πιο γνωστός εν ζωή καλλιτέχνης της σύγχρονης τέχνης, και έργα του εκτίθενται στο Royal Academy of London, βρίσκεται στη Λέσβο για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες, ευαισθητοποιημένος από την προσφυγική κρίση.

Αρχικά επισκέφθηκε τη Λέσβο τις μέρες των Χριστουγέννων και επέστρεψε χθες, αποφασισμένος για ένα μνημείο που θα εκπέμπει σε όλον τον κόσμο μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Μάλιστα σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός μαζί με τον Άι Γουέι Γουέι επισκέφθηκαν διάφορα σημεία όπου μπορεί να στηθεί αυτό το μνημείο με επικρατέστερο σύμφωνα με το Δήμαρχο που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, την περιοχή της Κρατήγου νότια της πόλης της Μυτιλήνης, σε ένα πλάτωμα ορατό από διάφορα σημεία και φυσικά και από τη θάλασσα, σημείο όπου και αποβιβάζονται συχνά μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συναντήθηκε επίσης στο γραφείο του με τον Άϊ Γουέϊ Γουέϊ, τον οποίο όπως λέει στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ ο κ. Γαληνός ενημέρωσε «εκτενώς για τις ενέργειες του Δήμου για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, επισημαίνοντας ότι η Λέσβος στέκεται με όλες της τις δυνάμεις, δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους». Από μεριάς του ο κ. Άι Γουέι Γουέι τόνισε μεταξύ άλλων ότι, το προσφυγικό είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα που αφορά όλο τον κόσμο. Επαίνεσε το Δήμο Λέσβο, και ολόκληρο τον Λεσβιακό λαό, για την αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη που δείχνουν στους πρόσφυγες.

«Ευχαριστώ θερμά τον κ. Άϊ Γουέϊ Γουέϊ για την ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία του να κατασκευάσει και να δωρίσει στο Δήμο μας ένα μνημείο για τους πρόσφυγες. Η προσφορά αυτή ενός παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη, όπως είναι ο κ. Άι Γουέι Γουέι , έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό και μεταφέρει παγκόσμια, με τον καλύτερο τρόπο, το μήνυμα της συμπαραστάτης και της αλληλοβοήθειας στον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο, κάτι το οποίο πραγματώνεται καθημερινά από τους συμπολίτες μας, στις παραλίες της Λέσβου» κατέληξε στη δήλωση του ο Δήμαρχος Λέσβου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network