Πέλλα: Κατέλαβαν χώρο για στέγαση προσφύγων, προπηλάκισαν τον δήμαρχο

Πέλλα: Κατέλαβαν χώρο για στέγαση προσφύγων, προπηλάκισαν τον δήμαρχο

Προπηλάκισαν και έδιωξαν τον δήμαρχο για το κέντρο υποδοχής προσφύγων. Κατέλαβαν τον χώρο με τρακτέρ (Vid)

Ένταση δημιουργήθηκε στην Πέλλα με αφορμή τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο χωριό Άθυρα, με τους κατοίκους να αντιδρούν στην απόφαση του δήμου. Η απόφαση για δημιουργία χώρου φιλοξενίας έρχεται μετά τις δηλώσεις Μουζάλα για ισοκατανομή προσφύγων σε δήμους και περιφέρειες, μέχρι να βρεθεί λύση με το κλείσιμο των συνόρων προς τα Βαλκάνια.

Ο χώρος που πρόκειται να διαμορφωθεί είναι ο παλιός αεροδιάδρομος Αξιού, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το χωριό Άθυρα. Σε αντίθεση με την Κοζάνη και τα Τρίκαλα που έγιναν πόλεις - υποδείγματα συμπεριφοράς και ανθρωπιάς, οι ντόπιοι της περιοχής επιτέθηκαν στον δήμαρχο Γρηγόρη Στάμκο που βρέθηκε στον χώρο για να ενημερώσει τους κατοίκους οι οποίοι αντέδρασαν έντονα.

Αφού τον αποδοκίμασαν και επιχείρησαν να προπηλακίσουν τον ίδιο και τους αντιδημάρχους του, πήραν τα τρακτέρ τους και απέκλεισαν το σημείο όπου επρόκειτο να δημιουργηθεί το camp προσωρινής φιλοξενίας.

"Κατά τη δική μου άποψη το σύνορο στην Ειδομένη θα πρέπει να το θεωρούμε κλειστό. Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε το αντίθετο και προετοιμαζόμαστε για τις συνέπειες αυτής της πράξης", είχε αναφέρει νωρίτερα ο κ. Μουζάλας.

Ο ίδιος εξήγησε πως "όσο το σύνορο αυτό είναι κλειστό και μέχρι να λειτουργήσει ο μηχανισμός μετεγκατάστασης - το "relocation" - της Ευρώπης και το resettlment – η μετεγκατάσταση – απευθείας από την Τουρκία, που είναι οι αποφάσεις της Ευρώπης, για κάποιο χρονικό διάστημα αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν στη χώρα μας".

Με πληροφορίες από το τοπικό karatzova.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network