Μονεμβασιά: Μαρτυρίες πως είχε συνοδηγό ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε δύο άτομα

Μονεμβασιά: Μαρτυρίες πως είχε συνοδηγό ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε δύο άτομα

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τις τραγικές εικόνες που αντίκρισε το βράδυ του Σαββάτου στη Μονεμβασιά ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπήρχε και δεύτερο άτομο μέσα στο αυτοκίνητο.

Νέες μαρτυρίες έρχονται στη δημοσιότητα αναφορικά με το φριχτό τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Μονεμβασιά. Ο 52χρονος οδηγός σε κατάσταση αμόκ παρέσυρε επανειλημμένα δύο ηλικιωμένους άντρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα να τους σκοτώσει μετά από απανωτές προσπάθειες.

Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο σημείο περιέγραψε στον ΑΝΤ1 όσα συνέβησαν την ώρα του περιστατικού. Ο Κώστας Κάλλας ήξερε και τους τρεις, τον δράστη και τα δύο θύματα. Παρ’ όλα αυτά δεν μπορεί να δώσει μια λογική εξήγηση για τα όσα εκτυλίχθηκαν. “Δεν νομίζω ότι γνωρίζονταν μεταξύ τους ή ότι υπήρχαν προηγούμενα” ανέφερε.

“Δεν υπάρχει λογική εξήγηση, το μυαλό μου δεν πάει πουθενά” τόνισε. “Δεν γίνεται να μην καταλάβει ότι τον έσερνε. Γύρισε και παρέσυρε και τον άλλον. Τρελάθηκε”.

Σύμφωνα με τον κ. Κάλλα ο 52χρονος κατά τη διάρκεια της σύλληψής του φέρεται να είπε στους αστυνομικούς “Πείτε μου ότι έβλεπα όνειρο”.

Παράλληλα ο αυτόπτης μάρτυρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρχε και άλλο άτομο μέσα στο αυτοκίνητο.

Πώς συνέβη το τροχαίο

Όλα εκτυλίχθηκαν περίπου στις 10 το βράδυ και ενώ ο δράστης που οδηγούσε ένα Ι.Χ. φορτηγό, περίπου στο 67ο χλμ. της επαρχιακής οδού Τάραψα-Μονεμβασιάς, λίγο έξω από την Μονεμβασιά χτύπησε ομόρροπα προπορευόμενη μοτοσικλέτα, με κατεύθυνση προς Μολάους, στην οποία επέβαιναν δύο 77χρονοι, τους έριξε με δύναμη κάτω και τους τραυμάτισε.

Ο 52χρονος συνέχισε να οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα και με κατεύθυνση προς Νεάπολη, ενώ περιπολικό τον καταδίωκε. Σε μία στιγμή έκανε αναστροφή γύρισε πίσω προς Μονεμβασιά και εκεί είδε τον 77χρονο συνεπιβάτη αιμόφυρτο να κάθεται στην άκρη του δρόμου περιμένοντας το ασθενοφόρο και έπεσε με δύναμη πάνω του και τον αποτελείωσε στερώντας του κάθε πιθανότητα επιβίωσης. Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου λίγο αργότερα κατέληξε και εκείνος.

Ο δράστης συνέχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και άγνωστες προθέσεις προς την Μονεμβασιά και λίγο πριν τις ταβέρνες που ο κόσμος είχε ήδη σηκωθεί από τα τραπέζια ανήσυχος, κατάφεραν οι αστυνομικοί να βάλουν μπροστά του το περιπολικό, το οποίο εμβόλισε και ακινητοποιήθηκε, οπότε και κατάφεραν οι αστυνομικοί να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, πριν προλάβει να μπει στο χωριό με τον υπαρκτό φόβο να παρασύρει και άλλους ανθρώπους.

Από την έως τώρα έρευνα της Αστυνομίας δεν έχει προκύψει να είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν για κάτι, ήταν σχετικά μοναχικός και ιδιόρρυθμος άνθρωπος αλλά οι συγγενείς του δεν είχαν καταλάβει να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, δεν έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική και με τα θύματα δεν είχε απολύτως κανένα προηγούμενο.

Ο ίδιος λέει ασυναρτησίες στους αστυνομικούς που επί του παρόντος δεν μπορούν να κατανοήσουν τα κίνητρά του, οι εξετάσεις αίματος για μέθη βγήκαν καθαρές και ισχυρίζεται ότι δήθεν δεν τους είδε, ισχυρισμός που βεβαίως δεν λαμβάνεται σοβαρά αφού ο δράστης επανειλημμένως χτύπησε τα θύματά του μέχρι που τους σκότωσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα