Μονή Πετράκη: Στο Δρομοκαΐτειο ο ιερέας που επιτέθηκε στους μητροπολίτες

Μονή Πετράκη: Στο Δρομοκαΐτειο ο ιερέας που επιτέθηκε στους μητροπολίτες
Το Ψυχικό Νοσοκομείο Αττικής "Δρομοκαΐτειο" Eurokinissi

Ποια είναι η υπερασπιστική γραμμή του 37χρονου πρώην ιερέα που έριξε καυστικό υγρό και τραυμάτισε 10 άτομα. "Έχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενή" υποστηρίζει ο συνήγορός του.

Στο Δρομοκαΐτειο μεταφέρθηκε ο πρώην ιερωμένος που επιτέθηκε με καυστικό υγρό εναντίον επτά αρχιερέων, δύο δικηγόρων και ενός αστυφύλακα που τον ακινητοποίησε με την βοήθεια συναδέλφων του από διερχόμενη περιπολία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος ιερέας εξετάζεται φυλλασόμενος, ενώ επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα υγείας. Νωρίτερα, μεταφέρθηκε πρώτα στο Νοσοκομείο Συγγρού και από εκεί παραπέμφθηκε στο Δρομοκαΐτειο.

Η εισαγγελία αναμένει τη δικογραφία για να εξετάσει τις επόμενες κινήσεις της.

Νωρίτερα, η πλευρά του πρώην ιερωμένου επικαλέστηκε μειωμένο καταλογισμό και ο δικηγόρος του, Ανδρέας Θεωδορόπουλος, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση, σε δήλωσή του υποστήριξε ότι ο 37χρονος είναι ψυχιατρικά ασθενής. «Η άδικη πράξη που τέλεσε κατά το άρθρο 34 αίρει τον καταλογισμό. Έχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενή που προσπάθησε πριν 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του», υποστηρίζει ο νομικός, προσθέτοντας πως ο εντολέας του λαμβάνει βαριά αντικαταθλιπτική αγωγή.

Παράλληλα, υποστήριξε πως θα ζητήσουν τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των ισχυρισμών του και επισήμανε: «Αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του ότι είναι άρρωστος ψυχιατρικά, θα παραιτηθούμε. Ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη».

Σύμφωνα με το δικηγόρο, ο 37χρονος πρώην ιερέας του είπε ότι πλήρωσε τη “χημική ουσία” έναντι 40 ευρώ από το ίντερνετ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα