Μονή Πετράκη: Προφυλακιστέος ο παπάς με το καυστικό υγρό

Μονή Πετράκη: Προφυλακιστέος ο παπάς με το καυστικό υγρό
Προφυλακιστέος ο παπάς με το καυστικό υγρό Eurokinissi

Στη φυλακή οδηγείται ο πρώην ιερωμένος ο οποίος μετά την καθαίρεσή του, πέταξε καυστικό υγρό στα μέλη του συνοδικού δικαστηρίου. "Ήθελα να κάνω κακό στον εαυτό μου αλλά θόλωσα από την αδικία", υποστήριξε.

Προσπάθεια προκειμένου να οδηγηθεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα ως ψυχικά ασθενής, έκανε ο πρώην ιερέας ο οποίος κατηγορείται ότι πέταξε καυστικό υγρό σε 7 Μητροπολίτες, έναν Αρχιμανδρίτη και έναν αστυφύλακα, προκαλώντας βλάβες στα θύματα του.

Ο κατηγορούμενος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή, τελικά δεν κατόρθωσε να πείσει την ανακρίτρια, η οποία έκρινε πως ο ιερωμένος θα πρέπει να κρατηθεί προσωρινά. Καθώς ο τελευταίος υποστήριξε πως είναι ψυχικά ασθενής, η δικαστική λειτουργός διέταξε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα. Μέχρι τότε, ο πρώην ιερέας θα κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να νοσηλευθεί και στο ψυχιατρείο του ιδρύματος.

Νωρίτερα, ο ίδιος ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει πως δεν πρέπει να προφυλακιστεί καθώς «μόνο εξειδικευμένα νοσηλευτικά ιδρύματα και ιατροί μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συνεχή προβλήματα υγείας μου».

«Θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα»

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο ιερωμένος ισχυρίστηκε πως «ο λόγος που έκανα την απονενοημένη μου πράξη ήταν για να κάνω κακό στον εαυτό μου, καθώς η απόφαση της καθαίρεσής μου ήταν προειλημμένη και απόδειξη αυτού ήταν πως δεν με άφηναν καν να μιλήσω. Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση, σε ένδειξη αγανάκτησης και πόνου ψυχής, έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα, εξ αυτού του λόγου φέρω και ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα, χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους». Παράλληλα, έκανε λόγο για «σκευωρία» ως προς την υπόθεση ναρκωτικών που οδήγησε στην καθαίρεσή του, ισχυριζόμενος ότι τον παγίδευσαν δύο ιερωμένοι καθώς γνώριζε τα «παραπτώματα, όπως αυτό της παιδοφιλίας και της ομοφυλοφιλίας».

Τόνισε δε στην αρχή του υπομνήματος: «Ευθύς εξαρχής επιθυμώ να εκφράσω την αμέριστη συμπόνοια στους παθόντες κααι στους συγγενείς και οικείους των τραυματισθέντων. Είμαι απόλυτα συγκλονισμένος και συντετριμμένος από το περιστατικό και μοναδική μου σκέψη και μέλημα είναι να συμπαρασταθώ με κάθε δυνατό τρόπο στους παθόντες, προκειμένου να απαλύνω τη βλάβη που προκάλεσα εκ της άκουσιας συμπεριφοράς μου».

Κατά την απολογία του, αναφέρθηκε στον τρόπο που προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό, λέγοντας: «Η Εκκλησία ήταν και είναι η διαφυγή μου από τα ψυχικά προβλήματα που με διακατέχουν από μικρό παιδί. Πριν από 1,5 μήνα βρήκα ένα τηλέφωνο από μια ομάδα χημική στο Διαδίκτυο και αγόρασα στη τιμή των 45 ευρώ το υγρό, το οποίο με διαβεβαίωσαν πως είναι χημικό για τους αγρούς, για τα χόρτα. Αυτό που ήθελα να πράξω ήταν κακό στον εαυτό μου, αν ήταν αρνητική η απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου. Πάντα κακό στον εαυτό μου ήθελα και θέλω να κάνω, έχοντας και διαγνώσεις των ιατρών πως πάσχω από μανιοκατάθλιψη και μεικτή κατάθλιψη με κρίσεις πανικού, έχοντας έντονα συμπτώματα ψυχοσωματικά».

Το κατηγορητήριο

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί, στις 23 Ιουνίου του 2021 με πρόθεση προξένησε βαριά σωματική βλάβη σε εννέα άτομα, επτά μητροπολίτες, έναν αρχιμανδρίτη και έναν αστυφύλακα.

Συγκεκριμένα, κατά την κατηγορία «εντός της Ιεράς Μονής Ασωμάτων – Πετράκη, περί ώρα 19:15 αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου, που συνεδρίαζε για την επικύρωση της απόφασης καθαίρεσης έβγαλες από την τσάντα που έφερες μαζί σου, δυο φιάλες με καυστικό υγρό και με πρόθεση εκτόξευσες το περιεχόμενο τους προς το πρόσωπο, τον τράχηλο και τα άνω άκρα των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου και του αστυφύλακα ο ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία μέτρων τάξης στον ως άνω χώρο. Με τις ως άνω πράξεις σου προκάλεσε κίνδυνο ζωής, αποτέλεσμα το οποίο επιδίωκες καθόσον το καυστικό υγρό εμφανίζει έντονη διαβρωτική των ιστών του ανθρωπίνου σώματος δράση, ενώ η εισπνοή των ατμών που προκαλεί η επαφή του υγρού στο ανθρώπινο σώμα ή σε άλλα αντικείμενα παρακαλεί σοβαρές βλάβες στο αναπνευστικό σύστημα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα