Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Καταδικάστηκε σε ισόβια και 11,5 χρόνια

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Καταδικάστηκε σε ισόβια και 11,5 χρόνια
Eurokinissi

Σε ισόβια καταδικάστηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς. Επιπλέον του επιβλήθηκε κάθειρξη 11,5 χρόνων και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Σε ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρη κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών κατά συγχώνευση επιβλήθηκε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ομόφωνα για τη δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς.

Αναφορικά με τη χρηματική ποινή το δικαστήριο αποφάσισε πάλι ομόφωνα ότι θα πρέπει να του επιβληθεί χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Δίκαιη χαρακτήρισε την απόφαση ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης,  σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Κανένα ελαφρυντικό

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε την ομόφωνη απόρριψη όλων των ελαφρυντικών στο πρόσωπο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της Καρολάιν, αναλύοντας τους λόγους που οδηγήθηκε στην απόφαση.

Το δικαστήριο για το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου έλαβε υπόψη τα κριτήρια με την απόφαση της Ομολεμειας του Αρείου Παγου (υπόθεση Κορκονέα) που δημιούργησε νομολογία για το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Παράλληλα, έκρινε πως το γεγονός ότι «για να αγοράσει το οικόπεδο κατέβαλε 50.000 ευρώ από χρήματα της οικογένειας της Κάρολαϊν το οποίο εγγράφηκε εξολοκλήρου στο όνομα του, δεν συνιστά πράξη έντιμη και σύμφωνη με την στάση μέσου ανθρώπου».

Σύμφωνα με την πρόεδρο, το δικαστήριο ως προς το δεύτερο ελαφρυντικό έλαβε υπόψη του ότι έχει γίνει σε αυτές τις 37 ημέρες που ο κατηγορούμενος ήταν ελεύθερος, όπως επίσης και ότι ένας χρόνος από την τέλεση αδικήματος είναι λίγος για να αποδειχθεί μεταστροφή κατηγορούμενου. Επίσης, δεν έχει προσκομιστεί από τις φυλακές, όπου κρατείται, έγγραφο για την συμπεριφορά του εντός αυτών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα