Μπιμπίλας: “Δέχομαι αφόρητες πιέσεις, δεν είμαστε Γκεστάπο”

Μπιμπίλας: “Δέχομαι αφόρητες πιέσεις, δεν είμαστε Γκεστάπο”
Σπύρος Μπιμπίλας ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΡΙΛΑΣ / PAPADAKIS PRESS

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε στις καταγγελίες εις βάρος γνωστών ηθοποιών και τις εξελίξεις στην υπόθεση Κιμούλη. Έκανε λόγο για νέα καταγγελία που αφορά σεναριογράφο. Τι είπε για τη φημολογούμενη παραίτηση στο Εθνικό Θέατρο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ και ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε για όλες τις εξελίξεις από τον χώρο του θεάτρου με τις καταγγελίες εις βάρος ηθοποιών, αλλά και τη φημολογούμενη παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ προχώρησε και σε μία έκκληση.

Οι πληροφορίες για παραίτηση

Σχετικά με τις φήμες για παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, αλλά και την πρόσληψη συγγενή του, όπως και την απάντηση από το υπουργείο Πολιτισμού, ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε:

“Χθες έφτασαν οι φημολογίες σε εμάς για παραίτηση, γι’ αυτό και τηλεφώνησα στην κ. Μενδώνη, η οποία μου είπε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εμείς, όμως, θα προχωρήσουμε σαν σωματείο να μάθουμε τι συμβαίνει. Δεν ξέρουμε από πού προήλθαν οι φήμες και για καταγγελίες και για αποχωρήσεις. Χθες, όμως, ήρθε στο φως και κάτι άλλο. Μια περίεργη πρόσληψη για τον αδελφό του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, οπότε το πράγμα κάπως διογκώνεται. Συγκεκριμένα, ήρθε στο φως μία πρόσληψη ενός ατόμου που έχει ακριβώς τα ίδια στοιχεία μαζί του, οπότε του αδελφού του. Δεν είναι εγγεγραμμένος ως ηθοποιός, είναι φιλόλογος. Αυτό βρέθηκε στη “Διαύγεια”, δεν το έφερε κάποιος”.

Υπόθεση Κιμούλη και νέα καταγγελία

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε ότι η υπόθεση Κιμούλη, όπως και οι άλλες που έγιναν γνωστές, έχουν παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ που θα συνεδριάσει σήμερα.

“Το πειθαρχικό συγκαλείται για πρώτη φορά σήμερα. Θα ασχοληθεί με όλες τις περιπτώσεις που έχουν φτάσει στο σωματείο, γιατί είναι αρκετές. Έχουν φτάσει για περίπου δέκα άτομα συνολικά. Σήμερα το πρωί έφτασε ακόμα μία, που δεν την περίμενα. Με πληροφόρησαν ότι έφτασε μια καταγγελία από μία ομάδα κοριτσιών, που καταγγέλλουν γνωστό σεναριογράφο ταινιών, που είναι και σε θέσεις και συμβούλια, που διοργανώνει οντισιόν για ανύπαρκτες ταινίες”.

“Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΗ έχει παραπέμψει το θέμα στο πειθαρχικό συμβούλιο του σωματείο και θα κληθούν όλα τα μέρη. Και τα αγόρια και κορίτσια που κατήγγειλαν και οι φερόμενοι ως θύτες. Είναι όλοι μέλη μας. Αυτό που συμβαίνει είναι πολύ στενάχωρο. Θα αντιπαρατεθούν τα μέλη μας μεταξύ τους. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο”, πρόσθεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η έκκληση του Σπύρου Μπιμπίλα

Έπειτα, ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε έκκληση για κατανόηση από όλους, και από τους δημοσιογράφους και από τον κόσμο, αναφέροντας:

“Ζητάω την κατανόηση όλων, διότι τις τελευταίες μέρες θα πάθω εγκεφαλικό επεισόδιο με αυτά που μου συμβαίνουν. Εγώ που είμαι πρόεδρος του ΣΕΗ, από το πρωί μέχρι το βράδυ δέχομαι αφόρητες πιέσεις για να αποκαλύψω πράγματα, να καλύψω πράγματα, για να μάθουν νέα, για να πω τηλέφωνα, να πω διευθύνσεις. Δεν είμαστε Γκεστάπο. Εγώ κάνω έκκληση αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν αρμόδιες αρχές. Το ΣΕΗ προσπαθεί αυτή τη στιγμή να καλύψει τα μέλη του με κάθε τρόπο. Να βοηθήσει νομικά, να πει σε ποιους αυτές οι πράξεις είναι κολάσιμες και μπορούν να πάνε στη νόμιμη οδό, να πει ποια έχουν παραγραφεί, να δει ποιοι χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη, και οι θύτες και τα θύματα. Δεν έχουμε τη διάθεση ούτε να αποκεφαλίσουμε, ούτε να διώξουμε από το θέατρο σπουδαίους ηθοποιούς. Έχουμε διάθεση να διορθωθεί η κατάσταση, να αποκατασταθεί η ηρεμία, να ζητηθούν συγγνώμες, αλλά και έμπρακτες. Όλα αυτά που έρχονται σε εμάς είναι πάρα πολύ άσχημα και δείχνουν ότι ο χώρος μας είναι ένας βόθρος, αλλά δεν είναι έτσι. Ο χώρος μας είναι ένας μαγικός κόσμος, με υπέροχους ανθρώπους και κάπου κάποιοι διολισθαίνουν. Μη νομίζει ο κόσμος ότι το θέατρο είναι έτσι. Όλη η κοινωνία είναι έτσι”.

Σε ερώτηση αν έχουν υπάρξει προσπάθειες συγκάλυψης των γεγονότων από ανώτερα κλιμάκια, ο Σπύρος Μπιμπίλας απάντησε:

“Όπως έχετε ακούσει κι εσείς, έτσι έχω ακούσει κι εγώ. Επειδή θέλω να φτιαχτεί η κοινωνία, θέλω και τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα να σταθούν δίπλα μας, να αποκατασταθεί η αλήθεια και να διορθωθεί η εικόνα μας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα