Μύκονος: Ξανά στο νησί εικόνες συνωστισμού παρά τα λουκέτα και τα πρόστιμα

Μύκονος: Ξανά στο νησί εικόνες συνωστισμού παρά τα λουκέτα και τα πρόστιμα
Καρέ από πάρτυ στη Μύκονο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Youtube

Νέες εικόνες "συνωστισμού" από πάρτυ σε μπαρ στο νησί της Μυκόνου στη δημοσιότητα. Για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο δεν τηρήθηκε κανένα απολύτως μέτρο στο νησί.

Μπορεί πριν από δύο εβδομάδες να επιβλήθηκε το πρώτο “λουκέτο” και πρόστιμο του καλοκαιριού εξαιτίας των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού, σε μαγαζί στη Μύκονο, ωστόσο οι μαγαζάτορες δεν φαίνεται να “έβαλαν μυαλό”.

Νέες εικόνες “συνωστισμού” από πάρτυ σε μπαρ αλλά και βίλες της Μυκόνου έρχονται στη δημοσιότητα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, με τον κόσμο να διασκεδάζει ο ένας πάνω στον άλλο. Για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο δεν τηρήθηκε κανένα απολύτως μέτρο στο νησί, ενώ ανάλογες εικόνες επαναλαμβάνονται συστηματικά παντού, με τους λοιμωξιολόγους να κάνουν λόγο για υγειονομική βόμβα.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής μικροβιολογίας, είχε εκφράσει την ανησυχία του έπειτα από τις πρώτες εικόνες συνωστισμού στη Μύκονο. “Φοβάμαι ότι δεν θα χρειαστούμε τουρίστες για να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, θα τα καταφέρουμε και μόνοι μας”, ενώ είχε προσθέσει πως εικόνες από τα beach bar στη Μύκονο θα τη χρησιμοποιεί στα μαθήματά του για να διδάξει “τι σημαίνει ευκαιρία υπερμετάδοσης”.

Λουκέτα και πρόστιμα σε δύο μαγαζιά σε Πλάκα και Γκάζι

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή κατά τη διάρκεια ελέγχων σε μπαρ και επιχειρήσεις εστίασης στην Αθήνα ανεστάλη για 15 μέρες η λειτουργία δύο καταστημάτων στην Πλάκα και στο Γκάζι και επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.000 ευρώ και 10.000 ευρώ.

Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων δηλώνουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι είναι σημαντικό να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για την ασφάλεια της δημόσια υγείας αλλά και για την ομαλή πορεία της τουριστικής περιόδου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα