Μύκονος: Συνωστισμός, λουκέτο και πρόστιμο σε γνωστό beach bar

Η Μύκονος
Η Μύκονος SHUTTERSTOCK

Οι εικόνες συνωστισμού σε καταστήματα της Μυκόνου, προκάλεσαν την αντίδραση των ελεγκτικών μηχανισμών, οι οποίες επέβαλαν πρόστιμα 20.000 ευρώ.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αποτέλεσε το κατάλληλο έναυσμα, προκειμένου να ξεκινήσει η φετινή τουριστική περίοδος σε πολά νησιά της χώρας.

Αρκετές είναι οι επιχειρήσεις ανέβασαν ρολά και υποδέχθηκαν τους πρώτους τουρίστες, στη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν Έλληνες (δεδομένου ότι οι πτήσεις εξωτερικού θα ξεκινήσουν από τις 15 Ιουνίου)

Ως εκ τούτου, δεν έλλειψαν οι εικόνες συνωστισμού και συγχρωτισμού, κάτι το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση των ανδρών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα γνωστού beach bar στην παραλία της Φτελιάς στη Μύκονο, στο οποίο ελεγκτές επέβαλαν «λουκέτο» 60 ημερών, μέχρι τις αρχές Αυγούστου, και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες, για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανονισμών προστασίας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας.   

Το «λουκέτο» επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ και ο γενικός γραμματέας εμπορίου και προστασίας του καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης που έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτη εικόνα».  

«Στόχος είναι να περιορίσουμε την Covid-19 (...) υπάρχει ένα πλέγμα από θεσμικές κυρώσεις οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυστηρές. Είναι κρίμα και για τους εργαζόμενους και για τους ίδιους να μπαίνουν σε λουκέτο γιατί δεν διασφαλίζουν την τήρηση των μέτρων». 

Ο ίδιος τόνισε πως δεν υπάρχει διαδικασία ανάκλησης της ποινής και το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό για 60 ημέρες. Πρόσθεσε δε πως οι αρχές περιμένουν την αναφορά της τοπικής αστυνομίας και για δεύτερο μπαρ στο νησί που φέρεται να σημειώθηκε συνωστισμός.

Μεγάλη κίνηση παρατηρήθηκε και σε άλλες επιχειρήσεις στη «Χώρα». Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνεχίζει τους ελέγχους. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μύκονος, άρση μέτρων, Κορονοϊός, Τριήμερο Αγίου Πνεύματος
SHARE: