Μόρια: Μεγάλη φωτιά μέσα στο ΚΥΤ – Νεκρό ένα 6χρονο αγοράκι

Μόρια: Μεγάλη φωτιά μέσα στο ΚΥΤ – Νεκρό ένα 6χρονο αγοράκι
Πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Οι πυροσβέστες ανέσυραν νεκρό ένα αγοράκι 6 ετών. Η φωτιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες και εξαπλώθηκε σε δύο κοντέινερ και 10 σκηνές.

Νεκρό ανέσυραν οι πυροσβέστες ένα αγοράκι ηλικίας 6-7 ετών ύστερα από φωτιά που ξέσπασε σε δύο κοντέινερ και 10 σκηνές και παραπήγματα του ΚΥΤ Μόριας στη Λέσβο. Στο φύλο του παιδιού κατέληξε ο ιατροδικαστής μετά από σχετική εξέταση, καθώς ήταν αδύνατο να διαπιστωθεί μακροσκοπικά και σε αυτό οφείλεται η αρχική λάθος εκτίμηση από τις Αρχές ότι ήταν κορίτσι.

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στον καταυλισμό της Μόριας Eurokinissi

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στον καυταλισμό της Μόριας Eurokinissi

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στον καταυλισμό της Μόριας Eurokinissi

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά παραμένουν άγνωστες μέχρι στιγμής, ενώ στο σημείο επιχείρησαν 13 άντρες της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα. Το παιδάκι φαίνεται την στιγμή της πυρκαγιάς ήταν έξω και καθώς εξαπλώθηκε η φωτιά αστραπιαία από το ένα κοντέινερ στις σκηνές και στη συνέχεια στο άλλο κοντέινερ, εγκλωβίστηκε στη μέση και βρήκε φρικτό θάνατο

Την έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας την έχει αναλάβει το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η φωτιά δεν φαίνεται να οφείλεται σε ενέργεια από δόλο, αλλά σε ατύχημα, πιθανόν από κάποιο μαγειρικό σκεύος ή από βραχυκύκλωμα, ωστόσο η έρευνα βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο.


Μηταράκης: Βαθύτατη οδύνη

«Βαθύτατη οδύνη» για την απώλεια του εξάχρονου παιδιού από πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας εκφράζει με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει: «Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα το τραγικό συμβάν της απώλειας του εξάχρονου παιδιού, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ της Μόριας. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα