Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Να βρεθεί άμεσα λύση στο αίτημα του Βασίλη Δημάκη

Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Να βρεθεί άμεσα λύση στο αίτημα του Βασίλη Δημάκη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη Eurokinissi

Η Ένωση στηρίζει τον απεργό πείνας, Βασίλη Δημάκη, τονίζοντας ότι "η Δημοκρατία δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι εκδικητική".

Να βρεθεί άμεσα λύση στο αίτημα του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη για πρόσβαση στην εκπαίδευση «χωρίς περαιτέρω διακινδύνευση της υγείας και της ζωής του» καλεί η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ο Βασίλης Δημάκης, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση στο υπόγειο των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, χωρίς να του παρέχονται τα απαραίτητα εκπαιδευτικά μέσα (υπολογιστής, σύνδεση με το διαδίκτυο) προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο, ανακοίνωσε στις 24 Μαΐου ότι ξεκινά εκ νέου απεργία πείνας και δίψας και διακόπτει την επικοινωνία ακόμα και με τον συνήγορό του», σημειώνει η Ένωση.

Στην περίπτωση του κρατούμενου φοιτητή «η αποστέρηση των εκπαιδευτικών του δικαιωμάτων λαμβάνει χώρα κατά παρέκκλιση από την αρχή της νομιμότητας και ουσιαστικά συνιστά την επιβολή μίας επιπλέον ποινής», προσθέτει η Ένωση και καταλήγει, ότι «η Δημοκρατία, όμως, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι εκδικητική».

Ο Βασίλης δέχθηκε να δει το δάσκαλό του στη φυλακή

Παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε αποφασίσει να μην δεχθεί κανέναν, ο Βασίλης Δημάκης αποφάσισε τελικά να δεχθεί τον Πέτρο Δαμιανό.

Η σχέση του απεργού πείνας με τον διευθυντή του γυμνασίου και λυκείου των φυλακών του Αυλώνα είναι άλλωστε μία σχέση που έχει δοκιμαστεί στο χρόνο ενώ ο αμοιβαίος σεβασμός είναι δεδομένος.

Στον κ. Δαμιανό έχει δοθεί προφορικά η διαβεβαίωση ότι θα λάβει την άδεια που χρειάζεται μέσα στην ημέρα για να δει από κοντά τον κρατούμενο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα