Νέα δίωξη κατά Βγενόπουλου

ΑΘΗΝΑ-Ο πρόεδρος του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG) Ανδρέας Βγενόπουλος παραχωρεί συνέντευξη τύπου με θέμα: «Προσφυγή της Marfin Investment Group σε διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας για την προστασία της επένδυσής της στη Λαϊκή Τράπεζα», σήμερα Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013. (EUROKINISSI)
ΑΘΗΝΑ-Ο πρόεδρος του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG) Ανδρέας Βγενόπουλος παραχωρεί συνέντευξη τύπου με θέμα: «Προσφυγή της Marfin Investment Group σε διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας για την προστασία της επένδυσής της στη Λαϊκή Τράπεζα», σήμερα Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μπαίνει ακόμα μία φορά ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος. Αφορά δάνειο της MIG

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μπαίνει ακόμα μία φορά ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, σε βάρος του οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπόθεση που αφορά σε δάνειο με το συνολικό ύψος να υπολογίζεται 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντίστοιχη δίωξη ασκήθηκε κατά ακόμη 14 στελεχών της τραπεζας ΜΑΡΦΙΝ καθώς και κατά της επιχειρηματία Αγγελικής Φράγκου, για την πράξη της ηθικής αυτουργίας στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Τα τραπεζικά στελέχη φέρονται να χορήγησαν το δάνειο χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις στην επενδυτική εταιρία IRF, συμφερόντων Φράγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δάνειο, αρχικού ύψου 75 εκατ. Ευρώ, άρχισε να χορηγείται το 2006 και με τις αναχρηματοδοτήσεις έφτασε τα 200 εκατομμυρια. Φερεται να χορηγήθηκε δε για να αγοραστούν απο την επενδυτική εταιρία μετοχές του ομίλου MIG  και ΜRB , του ομίλου δηλαδή που άνηκε η τραπεζα ηοποία χορηγούσε το δάνειο.

Δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων και κατ΄εμού, δεν είναι σύννομη και προκαλεί απορία.

Η υπόθεση είχε τεθεί, όπως είναι γνωστό, στο αρχείο μετά από πολύχρονη προκαταρκτική εξέταση με πλήρως αιτιολογημένη διάταξη της αρμόδιας εισαγγελέως. Γι’ αυτό η άσκηση ποινικής δίωξης προϋπέθετε, σύμφωνα με τον νόμο, την ύπαρξη νέων σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων αλλά και την προηγούμενη ακρόασή μου από τους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν εκ νέου με την υπόθεση.

Ούτε νέα στοιχεία υπήρξαν όμως, εξ όσων γνωρίζω, ούτε κλήθηκα ποτέ για να ασκήσω το θεμελιώδες δικαίωμά μου να ακουστώ και να υποδείξω τα μέσα της υπεράσπισής μου.

Υπό τα δεδομένα αυτά η ποινική μου δίωξη θα ελεγχθεί για τη νομιμότητά της και δικαιολογεί δυσπιστία για την ευθυκρισία και την αμεροληψία όσων την αποφάσισαν.        

Στην πορεία της διαδικασίας θα αποδειχθεί πανηγυρικά ότι δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο ΣτΕ η ηλεκτρονική κατάσχεση 13 εκατ. ευρώ από λογαριασμό του Βγενόπουλου

Κατέθεσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος

SHARE:

24Media Network