Νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η Ξένη Δημητρίου

Επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στον Άρειο Πάγο, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στον Άρειο Πάγο, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Θα διαδεχθεί την Ευτέρπη Κουτζαμάνη στο ανώτατο δικαστικό αξίωμα

Η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου για τη λίστα Λαγκάρντ, με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπαντωνίου, θα διαδεχθεί στα τέλη του μήνα την Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία αποχωρεί από τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ύστερα από υπηρεσία 40 ετών.

Η επιλογή της Ξένης Δημητρίου από την κυβέρνηση για την κορυφαία θέση της δικαστικής ιεραρχίας, επιβεβαίωσε την πρόθεση  να τηρήσει την ακολουθούμενη τα τελευταία χρόνια πρακτική, επιλογής της Εισαγγελέως του Α.Π. από τους εισαγγελικούς λειτουργούς, και όχι από τους ανώτατους δικαστικούς του Αρείου Πάγου - αντιπροέδρους και αρεοπαγίτες- παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα παρέχει αυτή τη δυνατότητα. Η Ξένη Δημητρίου, μέχρι σήμερα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έχει χειριστεί εκατοντάδες σημαντικές υποθέσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας της, με κορυφαία το πρόσφατο Ειδικό Δικαστήριο, ενώ εχει την ευθύνη της εποπτείας θεμάτων ανηλίκων.

Η απερχόμενη Εισαγγελέας του ΑΠ, Ευτέρπη Κουτζαμάνη είναι η πρώτη γυναίκα που εξελέγη στη θέση αυτή, αλλά και η πρώτη γυναίκα που εισήλθε στο εισαγγελικό σώμα το 1975.

SHARE:

24Media Network