Νέα επεισόδια στο Μενίδι. Ακούστηκαν και πυροβολισμοί

Νέα επεισόδια στο Μενίδι. Ακούστηκαν και πυροβολισμοί

Νεαροί προσπάθησαν να επιτεθούν προς τον καταυλισμό και απωθήθηκαν από ΜΑΤ. Ακολούθησαν συμπλοκές με πέτρες και δακρυγόνα, ενώ από τον καταυλισμό ακούστηκαν πυροβολισμοί

Νέα επεισόδια το βράδυ της Κυριακής στο Μενίδι. Καθώς η πορεία των περίπου 1.000 κατοίκων κατέληγε στον σιδηροδρομικό σταθμό, ομάδα περίπου 200 νεαρών μπήκαν στον παράδρομο της Αττικής Οδού και κινήθηκαν προς τον καταυλισμό.

Άμεσα, διμοιρίες των ΜΑΤ τοποθετήθηκαν ως φραγμός μπροστά τους, ακολούθησε σύγκρουση με πέτρες από την μία πλευρά και δακρυγόνα από την άλλη και απωθήθηκαν.

Μάλιστα, όσο συνέβαιναν αυτά ακούστηκαν πυροβολισμοί στον αέρα από την πλευρά του καταυλισμού των Ρομά.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό από τον ιατροδικαστή κ. Ν. Καλογριά πως ο 11χρονος μαθητής έχασε την ζωή του τελικά από σφαίρα όπλου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 22 κατ’ οίκον έρευνες, 31 προσαγωγές, 3 συλλήψεις ατόμων για ναρκωτικά και 3 συλλήψεις για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη συγγενής της οικογένειας που φέρεται ότι είχε στήσει γλέντι την μοιραία νύχτα για την μη προφυλάκιση νεαρής Ρομά για υποθέσεις ναρκωτικών, ο οποίος παραδέχτηκε ότι έριξε δύο μπαλωθιές από το σπίτι του σε απόσταση 10 λεπτών από το σπίτι της εν λόγω οικογένειας και μάλιστα με κυνηγετικό όπλο και όχι 9αρι, ενώ συνελήφθησαν και δύο ακόμη άτομα για κατοχή φυσιγγίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι έχουν μέχρι τώρα βρεθεί και κατασχεθεί 18 κάλυκες των 9 χιλιοστών, ένας κάλυκας των 7,62 χιλιοστών, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου, δεν έχει βρεθεί και κατασχεθεί κανένα όπλο.

Οι πρώτες 5 κατ’ οίκον έρευνες επικεντρώθηκαν στην αρχή στα πλέον κοντινά σπίτια με το 6ο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων και ειδικά στο σπίτι της οδού Μόρνου και σε ένα ακόμα στην οδό Μπόσδα για τα οποία υπήρχαν αναφορές ότι γινόταν γλέντι την μοιραία νύχτα. Οι φερόμενοι ως ύποπτοι ήταν βεβαίως άφαντοι, ενώ τα μέλη της οικογένειας που προσήχθησαν προς εξέταση και παρότι ανακρίθηκαν επί τουλάχιστον 8 ώρες, αρνήθηκαν ότι έπεσαν πυροβολισμοί παρά μόνο ότι είχαν μουσική, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε με μαρτυρία του και ένας κάτοικος της περιοχής, όχι Ρομά, ο οποίος επειδή τον ενοχλούσε η μουσική πέρασε με τα πόδια από το σημείο δύο φορές και τσέκαρε.

Στις αυλές ανάμεσα στα σπίτια στο σημείο αυτό βρέθηκαν κάλυκες που μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια που εξετάζονται όπως όλα τα κατασχεθέντα πυρομαχικά μήπως τυχόν προκύψει βαλλιστική ταυτοποίηση με την βολίδα που στέρησε την ζωή από τον μικρό Μάριο. Στην περίπτωση του επίμαχου σπιτιού ήταν κάλυκες από κυνηγετικό, αρκετά παλιοί και λοξώς απέναντι σε ένα οικόπεδο βρέθηκαν κάλυκες των 9 χιλιοστών.

Από την έως τώρα βαλλιστική εξέταση δεν έχει προκύψει τυχόν ταυτοποίηση καλύκων με την βολίδα των 9 χιλιοστών που σκότωσε τον μικρό Μάριο, όμως η ανάλυση δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα