Νέα επίθεση από Λαγοκέφαλο: Δάγκωσε 16χρονο που έκανε μπάνιο στη Σητεία

Νέα επίθεση από Λαγοκέφαλο: Δάγκωσε 16χρονο που έκανε μπάνιο στη Σητεία
Επίθεση από Λαγοκέφαλο στη Σητεία

Το ψάρι, η εμφάνιση του οποίου είναι πλέον όλο και πιο συνήθης στις ελληνικές θάλασσες ενώ το δάγκωμά του μπορεί να αποβεί και μοιραίο για τα θύματά του, σκότωσε φίλος του 16χρονου με ψαροτούφεκο.

Νέο κρούσμα επίθεσης από λαγοκέφαλο σημειώθηκε σε ελληνική παραλία, αυτή τη φορά στη Σητεία, όταν το επικίνδυνο δηλητηριώδες ψάρι επιτέθηκε σε έφηβο ο οποίος έκανε αμέριμνος μπάνιο στη θάλασσα.

Το ψάρι δάγκωσε τον 16χρονο, που έκανε κάμπινγκ με την παρέα του, στην φτέρνα. Σύμφωνα μάλιστα με τοπικά μέσα, το τοξικό ψάρι, έκοψε κομμάτι από τη φτέρνα του νεαρού.

Ένας από τους φίλους του, που βρισκόταν μαζί του στην παραλία, βούτηξε στη θάλασσα και σκότωσε τον λαγοκέφαλο με ψαροτούφεκο. Αίσθηση προκαλούν μαρτυρίες άλλων παραθεριστών, ότι το μήκος του ψαριού έφτανε το 60 εκατ., ενώ το άνοιγμα του στόματός του τα 8 εκατ.

Οι όλο και πιο συχνές εμφανίσεις του συγκεκριμένου είδους στις ελληνικές θάλασσες έχουν προβληματίσει αρχές και παραθεριστές, καθώς το δάγκωμά του μπορεί να αποδειχθεί ακόμη και μοιραίο για τα θύματά του. Το δάγκωμά του μπορεί ακόμη να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση, κ.α.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα