Νέα καταδίκη για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή Συρίγου

Ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος
Ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος EUROKINISSI

Είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος που καταδικάζεται για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή, ενώ αναζητείται ένας ακόμη

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον φοιτητή της φιλοσοφικής ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή Άγγελου Συρίγου, στον προαύλιο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στην κατάθεσή του ο καθηγητής αναγνώρισε ανεπιφύλακτα στο πρόσωπο του κατηγορούμενου τον έναν από τους τρεις δράστες της επίθεσης.

ADVERTISING

Ο κατηγορούμενος από τη μεριά του, υποστήριξε, ότι δεν ήταν καν παρών στον χώρο της Παντείου και πως η μόνη του εμπλοκή ήταν ότι είχε δανείσει τη μηχανή του στον φίλο του, που κατηγορείται επίσης για το συμβάν.

"Στην αρχή συζητούσαμε ήρεμα. Ο νυν κατηγορούμενος ήταν από τα δεξιά μου. Δέχτηκα σπρώξιμο από τον φίλο του, και μετά ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα με το σπρέι από τη δεξιά μεριά. Ο κατηγορούμενος κατάφερε το χτύπημα, είναι εκ των πραμάτων βέβαιο. Στη συνέχεια με χτύπησαν και οι τρεις με κλωτσιές στο κεφάλι", είπε ο κ. Συρίγος.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία αρνήθηκε πως ήταν ένα από τα πρόσωπα που επιτέθηκαν στον καθηγητή.

"Τέτοιες πράξεις δεν ταιριάζουν στο ήθος μου. Δεν ξέρω τον κ. Συρίγο και δεν έχω καμία σχέση με την Πάντειο", είπε. 

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου σημειώνοντας ότι αναγνωρίστηκε από το θύμα ενώ πρόσθεσε πως η μοτοσυκλέτα του βρέθηκε στο χώρο της επίθεσης.

«Το επικίνδυνο της σωματικής βλάβης προκύπτει από την αριθμητική υπεροχή, το χτύπημα με αντικείμενο, τις κλωτσιές σε ευαίσθητα σημεία του σώματος» υπογράμμισε στην αγόρευση της και εισηγήθηκε να χορηγηθεί στον κατηγορούμενο αναστολή. Ωστόσο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάσισε να μην δώσει αναστολή στην ποινή η οποία, όμως, είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

SHARE:

24Media Network