Νέα κινητοποίηση φοιτητών - Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο

Φοιτητές διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι φοιτητικοί σύλλογοι που εκφράζουν την αντίθεση τους στις αλλαγές που έχει προαναγγείλει το υπουργείο Παιδείας. Δείτε ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στο κέντρο της Αθήνας.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, ξεκίνησαν την πορεία διαμαρτυρίας τους και αυτή την Πέμπτη, όπως κάνουν τους τελευταίους δύο μήνες, από τα Προπύλαια, λίγο με τα τις 13:00 και θα κινηθούν προς τη Βουλή.

Τη συμμετοχή τους στην πορεία αποφάσισαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ, Τοπογράφοι του ΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ΣΔΟΚΕ, ΣΕΥΠ του ΠΑΔΑ. Συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχει αποφασίσει και ΦΣ του Γεωπονικού.

ADVERTISING

Τα κύρια αιτήματα των φοιτητών είναι: - Να δοθεί έκτακτο κρατικό κονδύλι για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών των Ιδρυμάτων.

-Να υπάρξει αύξηση της κρατική χρηματοδότησης για την εκπαίδευση στον νέο κρατικό προϋπολογισμό.

-Να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές.

- Να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών με ανέγερση νέων εστιών και επινοικίαση δωματίων για όσους μείνουν εκτός.

-Ούτε σκέψη για διαγραφές φοιτητών.

Η κυβέρνηση ΝΔ να μην τολμήσει αν φέρει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει. -Οι νόμοι για το άσυλο και την ισοτιμία κολεγίων-Πανεπιστημίων να μείνουν στα χαρτιά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω της πορείας. Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι Λ. Βασ.Αμαλίας, Λ.Βασ.Σοφίας στην κάθοδο και η Πανεπιστημίου.

Από την Τροχαία παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων που έχουν αναπτυχθεί για την ρύθμιση και την διαχείριση της κυκλοφορίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πορείες, Παιδεία
SHARE:

24Media Network