Νέα Μέτρα: Χωρίς όριο ατόμων τα τραπέζια της εστίασης – Καμιά απόφαση για καρναβάλια και γήπεδα

Νέα Μέτρα: Χωρίς όριο ατόμων τα τραπέζια της εστίασης – Καμιά απόφαση για καρναβάλια και γήπεδα
Κατάστημα εστίασης ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Χωρίς καμιά ουσιαστική εισήγηση ολοκληρώνεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί οι επιστήμονες.

Αίρεται ο περιορισμός των 6 ατόμων ανά τραπέζι στα καταστήματα εστίασης όμως δεν αλλάζει τίποτα ακόμη όσον αφορά στις απαγορεύσεις για την παρουσία όρθιων θαμώνων. Σύμφωνα με πληροφορίες μόνο το εν λόγω θέμα περιλαμβάνει η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προς την κυβέρνηση και έτσι πλέον δεν θα υπάρχει όριο ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση.

Αντίθετα δεν υπάρχει ακόμη εισήγηση για τις εκδηλώσεις ενόψει του Καρναβαλιού αλλά και την αύξηση της πληρότητας των γηπέδων.

Να θυμίσουμε ότι πριν 2 εβδομάδες, τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων αποφάσισαν να εισηγηθούν στην κυβέρνηση μερική χαλάρωση των μέτρων, όμως αυτό γίνεται σταδιακά

Παρά την αποκλιμάκωση της πορείας της επιδημίας, η Επιτροπή θεωρεί ότι δεν έχει παγιωθεί η αποδρομή της επιδημίας και παρά την μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού διατηρεί επιφυλακτική στάση. Ας μην ξεχνάμε ότι κατά μέσο όρο μετράμε καθημερινά περίπου 100 θανάτους.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να διατηρηθούν οι λοιποί περιορισμοί στην εστίαση αλλά και στις αθλητικές διοργανώσεις. Για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη θα υπάρχει ο περιορισμός των 1000 ατόμων στα γήπεδα

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν σε μία εβδομάδα, όταν θα έχουν εξεταστεί και τα στοιχεία από την επίπτωση του ανοίγματος των μουσικών κέντρων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα