Νέα μέτρα: Μέχρι τα μεσάνυχτα η εστίαση – Έως 6 άτομα στο τραπέζι

Νέα μέτρα: Μέχρι τα μεσάνυχτα η εστίαση – Έως 6 άτομα στο τραπέζι
Εστιατόριο. Getty Images/istockphotos

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης. Τι θα ισχύει για την εστίαση.

Εως τις 12 τα μεσάνυχτα θα είναι το ωράριο της εστίασης από τις 3 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης.

Παράλληλα, η εστίαση θα λειτουργεί μόνο με καθήμενους με μετικές αποστάσεις και στο τραπέζι θα επιτρέπονται έως 6 άτομα.

Η μουσική για την ώρα δεν διακόπτεται.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων που θα ισχύουν από το νέο έτος:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας τύπου ffp2 ή ΚΝ95, ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη με σύσταση την υψηλής προστασίας, τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στα μέσα μεταφοράς, αλλά και για το προσωπικό εστίασης. Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας τύπου ffp2 ή ΚΝ95, όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Οι αθλητικοί χώροι και τα γήπεδα θα λειτουργούν με 10% πληρότητα με ανώτατο όριο τα 1000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα γίνονται κεκλεισμένων.
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.
  • Τηλεργασία στο έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με κυλιόμενο ωράριο.
  • Αναφορικά με τα σχολεία και τον τρόπο λειτουργίας, η συζήτηση θα λήξει την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο δεν θα πραγματοποιηθούν σχολικές εκδρομές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα