Νέα Μέτρα: Παράταση για ακόμη μια εβδομάδα

Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας
Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας INTIME

Καμία ακόμη χαλάρωση των μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της επιδημίας κορονοϊού εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Η παράταση των μέτρων που ισχύουν μέχρι το Σαββατοκύριακο για μια επιπλέον εβδομάδα αποφασίστηκε μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει χαρακτηριστικά πως "σήμερα, Τετάρτη (12/1), συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Αποφασίστηκε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα".

ADVERTISING

Ωστόσο, η Επιτροπή θεωρεί ότι είναι νωρίς ακόμη να αποτιμηθεί η κατάσταση της επιδημίας και παρά την μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού διατηρεί επιφυλακτική στάση.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να διατηρηθούν οι περιορισμοί στην εστίαση αλλά και στις αθλητικές διοργανώσεις, παρά το γεγονός ότι χθες είχε υπάρξει μια σχετική αισιοδοξία τουλάχιστον ως προς στο σκέλος της μουσικής στα καφέ και εστιατόρια αλλά και στο διπλασιασμό του αριθμού των φιλάθλων.

Για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη θα υπάρχει και ο περιορισμός των 1000 ατόμων στα γήπεδα, αν και πολλοί αγώνες αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων.

Επίσης στα καφέ και εστιατόρια η μουσική θα είναι κλειστή, ενώ έτσι κι αλλιώς δεν τίθεται θέμα για επέκταση του ωραρίου αλλά θα κλείνουν όλα στις 12. Επίσης, διατηρείται και ο περιορισμός των 6 ατόμων ανά τραπέζι αλλά και οι αποστάσεις ενώ δεν επιτρέπονται οι όρθιοι θαμώνες.

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν σε μία εβδομάδα, όταν θα έχουν εξεταστεί και στα στοιχεία από την επίπτωση του ανοίγματος των σχολείων. Για την ώρα διαπιστώνεται μια σημαντική υποχώρηση των κρουσμάτων, αν και αναμένονταν αύξηση. Αυτό αποδίδεται σε ένα βαθμό από τον περιορισμό της κινητικότητας μετά την Πρωτοχρονιά αλλά και στην τήρηση των μέτρων όπως είναι η επέκταση της χρήσης μάσκας.

Βέβαια οι επιδημιολόγοι είναι επιφυλακτικοί. Υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να έχουμε εκ νέου εκτόξευση κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα μέτρα, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network