Νέα παραλία θεσσαλονίκης: ‘Αρση του περιορισμού κυκλοφορίας

Νέα παραλία θεσσαλονίκης: ‘Αρση του περιορισμού κυκλοφορίας
Νέα παραλία Θεσσαλονίκης MotionTeam

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας, ανακοίνωσε ότι αίρονται τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Προηγήθηκε συνεννόηση με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Την άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, από το βράδυ της Δευτέρας (στις 22:00), ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ύστερα από επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα κρίθηκε ότι «δεν είναι σκόπιμο να παραταθεί εκ νέου ο περιορισμός της κυκλοφορίας στον σημαντικότερο ίσως ελεύθερο χώρο της πόλης της Θεσσαλονίκης» και σημείωσε ότι από απόψε η μετακίνηση στη Νέα Παραλία είναι ελεύθερη για όλους, όμως ισχύουν οι γενικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις, μέχρι τις 4 Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες για σύνεση και υπευθυνότητα και τους κάλεσε να τηρούν τις αποστάσεις και τα μέτρα αυτοπροστασίας. «Πρέπει όλοι να αποφύγουμε φαινόμενα συγχρωτισμού και πολυπληθούς παρουσίας στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης», είπε και σημείωσε ότι μόνο έτσι δεν θα διακινδυνεύσουμε νέα επιβολή περιορισμών.

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τους Θεσσαλονικείς, για τους οποίους τόνισε ότι «έδειξαν υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης όλο αυτό το διάστημα του περιορισμού των μετακινήσεων, τηρώντας στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα μέτρα προστασίας». Τόνισε ότι το «κλείσιμο» της Νέας Παραλίας δεν ήταν εύκολη απόφαση, όμως ήταν αναγκαία και εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε σωστή.

Παραθέτοντας στοιχεία του ΕΟΔΥ, γνωστοποίησε ότι «η Θεσσαλονίκη βρίσκεται χαμηλά σε αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού αναλογικά με τον πληθυσμό της» και ευχαρίστησε την αστυνομία για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα