Νέα Πλατεία Ομονοίας: Έτσι είναι σήμερα – Πώς θα γίνει σε λίγες εβδομάδες

Νέα Πλατεία Ομονοίας: Έτσι είναι σήμερα – Πώς θα γίνει σε λίγες εβδομάδες
Έτσι έχει διαμορφωθεί η πλατεία Ομονοίας

Υπομονή λίγων εβδομάδων θα κάνουν οι Αθηναίοι για να δουν την νέα πλατεία Ομονοίας. Σήμερα στην πλατεία έχει ήδη εγκατασταθεί το τεράστιο σιντριβάνι διαμέτρου 30 μέτρων.

Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα έργα για την πλατεία Ομονοίας η οποία το περασμένο έτος έχει περιφραχθεί και δεν είναι προσβάσιμη στους πολίτες. Η ιστορική πλατεία αλλάζει για μια ακόμη φορά και όπως φαίνεται η πρόθεση είναι να θυμίζει μεν την παλιά μορφή της με το σιντριβάνι, με την διάβαση ωστόσο για τους πεζούς που ενώνει την Πανεπιστημίου και την Αγίου Κωνσταντίνου να παραμένει.

«Οι πολίτες της Αθήνας θα χρειαστεί να κάνουν μόνο λίγες εβδομάδες υπομονή ακόμη και θα δουν με τα μάτια τους την νέα πλατεία» δήλωσαν πηγές από τον δήμο Αθηναίων στο News 24/7, λέγοντας πως πλέον έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση για να ολοκληρωθούν τα έργα ανάπλασης που έχουν αναλάβει, με δωρεές να κάνουν η τεχνική εταιρεία Ηλέκτωρ, το Κοινωφελές Ιδρυμα Λασκαρίδη και η Fontana Fountains.

Πράγματι, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες του News 24/7 στην πλατεία έχει ήδη τοποθετηθεί το σιντριβάνι το οποίο έχει διάμετρο 30 μέτρων, με έναν κεντρικό πίδακα και άλλους οκτώ γύρω του, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχει τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο η πλατεία θα είχε παραδοθεί τα Χριστούγεννα.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Η πλατεία όπως είναι σήμερα με τα έργα να βρίσκονται σε εξέλιξη

Το συντριβάνι στην πλατεία Ομονοιάς έχει τοποθετηθεί

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο συντριβάνι τοποθετήθηκε στην πλατεία το 1960 και έκτοτε η Ομόνοια είχε συνδεθεί με αυτό. Μάλιστα, αργότερα, το 1990 τοποθετήθηκε εκεί και ο “Δρομέας”, το γλυπτό που αργότερα μετακινήθηκε στην περιοχή του Χίλτον. Λίγα χρόνια πριν την Ολυμπιάδα του 2004, η πλατεία άλλαξε όψη και σταμάτησε να είναι κυκλικός κόμβος για τα οχήματα, αφού δημιουργήθηκε η σύνδεση μεταξύ Πανεπιστημίου και Αγίου Κωνσταντίνου.

Το συντριβάνι απομακρύνθηκε και το σχέδιο είχε δεχτεί έντονη κριτική, καθώς το τσιμέντο κυριαρχούσε. Όπως φαίνεται, πρόθεση της νυν δημοτικής αρχής, σε συνδυασμό με τους χορηγούς, είναι να επανέλθει το σιντριβάνι – σήμα κατατεθέν και να αυξηθεί το πράσινο.

Πλέον δεν μένει παρά λίγος καιρός, ώστε να φανεί αν η πλατεία θα αρέσει στους Αθηναίους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα