Νέα Σμύρνη: Στη φυλακή ακόμη ένας για την επίθεση κατά αστυνομικού

Νέα Σμύρνη: Στη φυλακή ακόμη ένας για την επίθεση κατά αστυνομικού
Στγμιότυπο από τον τραυματισμό του 27χρονου αστυνομικού ⓒ 2021 Aggelos Barai/Associated Press

Ο 30χρονος που θεωρείται ο βασικός κατηγορούμενος για την επίθεση κατά του ειδικού φρουρού, κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του. Ελεύθεροι οι υπόλοιποι 6 κατηγορούμενοι.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ακόμη ένας κατηγορούμενος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του ειδικού φρουρού. Πρόκειται για έναν 30χρονο Ελληνοϊρακινό, ο οποίος συνελήφθη ως ο φυσικός αυτουργός της επίθεσης την περασμένης εβδομάδα από την αστυνομία , λίγο μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αρνήθηκε ότι βρισκόταν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που σημειώθηκε στη Νέα Σμύρνη μετά το περιστατικό αστυνομικής βίας κατά πολιτών. Αν και επικαλέστηκε πρόσωπα που είναι διατεθειμένα να καταθέσουν για το πού βρισκόταν τη στιγμή της επίθεσης, μία μαρτυρική κατάθεση ανατρέπει τους ισχυρισμούς τους και τον τοποθετεί στο σημείο της επίθεσης. Κατά τον κατηγορούμενο, πρόκειται για συγγενικό του πρόσωπο με το οποίο έχει διαφορές.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι 6 συλληφθέντες από την επίμαχη ημέρα, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους στην τακτική ανακρίτρια. Τους επιβλήθηκαν κατά περίσταση οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης συμμετοχής σε διαδηλώσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα