Νέα τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για τους πρόσφυγες

Νέα τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για τους πρόσφυγες

Το πενταψήφιο αριθμό 15510, για όσους θέλουν να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες στο λιμάνι, ενεργοποιεί ο δήμος Πειραιά

Τον πενταψήφιο αριθμό 15510, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται όσοι επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια για τους πρόσφυγες, ενεργοποιεί ο δήμος Πειραιά.

Στο συγκεκριμένο αριθμό θα δίνονται επίσης πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να βοηθηθούν οι πρόσφυγες.

Επίσης δημότες, εταιρείες και φορείς μπορούν να φέρνουν τρόφιμα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και κάθε είδους προσφορά, στα γραφεία της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (Ζωσιμαδών 11 & Ελ. Βενιζέλου, τηλ. 2104101753/756).

Τα προϊόντα θα αποθηκεύονται και θα αποστέλλονται συντονισμένα στην Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών που είναι και η υπεύθυνη για τη διανομή τους στο λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, το site του Δήμου Πειραιά www.pireasnet.gr θα έχει καθημερινά αναλυτική ενημέρωση με τα προϊόντα και τα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία χρειάζονται οι πρόσφυγες που διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Δήμος Πειραιά ευχαριστεί θερμά για τη συγκινητική προσφορά το πλήθος των δημοτών οι οποίοι ανταποκρίνονται ήδη στο κάλεσμα για βοήθεια.

Επίσης την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη συνεχή παροχή βοήθειας και στήριξης μέσω της διανομής καθημερινά χιλιάδων μερίδων φαγητό στους πρόσφυγες.

Το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για τον εμβολιασμό εκατοντάδων παιδιών, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την ΜΚΟ «Αποστολή», για την ουσιαστική συνδρομή με την προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Επίσης την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς για την συμβολή στην προσπάθεια υποστήριξης των προσφύγων αλλά και τις εθελοντικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις καθώς και τους συλλόγους και τους φορείς για την καθημερινή συνεισφορά τους στο λιμάνι του Πειραιά.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες πολίτες και οι Ελληνικές επιχειρήσεις παρά την πρωτοφανή και πολυετή οικονομική κρίση θα συνεχίζουν να βοηθούν αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι η αλληλεγγύη αποτελεί κυρίαρχη αξία του λαού μας αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του ο Δήμος Πειραιά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network