Νέο ‘μπλόκο’ σε πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη

Νέο ‘μπλόκο’ σε πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία μελών Συλλογικοτήτων έξω από τράπεζες και στο Ειρηνοδικείο, με αφορμή τον πλειστηριασμό του μοναδικού σπιτιού μιας οικογένειας ΑΜΕΑ (vids)

Σε νέες κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών προχώρησαν την Τετάρτη μέλη Συλλογικοτήτων της Θεσσαλονίκης.

Στο Ειρηνοδικείο θα έβγαινε σε πλειστηριασμό το μοναδικό σπίτι μιας οικογένειας ΑΜΕΑ. Οι διαμαρτυρόμενοι γέμισαν την αίθουσα, εμποδίζοντας τη διαδικασία.

Oι συμβολαιογράφοι αποχώρησαν από την αίθουσα, με αποτέλεσμα να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός την Τετάρτη.

Διαμαρτυρία έξω από τράπεζες

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος όταν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς προσπάθησαν να ανοίξουν πανό στην είσοδο της τράπεζας. Άνδρες της αστυνομίας που είχαν παραταχθεί στο σημείο δεν επέτρεψαν αρχικά στους συγκεντρωμένους να ανοίξουν το πανό τους, ωστόσο, οι ίδιοι, σπρώχνοντας τους αστυνομικούς και φωνάζοντας συνθήματα, άνοιξαν τελικά το πανό  μπροστά στο υποκατάστημα.

Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Οι συμμετέχοντες διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι βγαίνει και πάλι στο σφυρί σπίτι πολυμελούς οικογένειας, στην οποία πατέρας και γιος αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας. Το συγκεκριμένο σπίτι επρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό και τις προηγούμενες εβδομάδες, ωστόσο, λόγω των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, κάτι τέτοιο απετράπη.

Πηγή: seleo.gr, thestival.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα