Νερό στην Αίγινα μέσω ΕΥΔΑΠ εξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών

Υπηρεσιακό όχημα της ΕΥΔΑΠ
Υπηρεσιακό όχημα της ΕΥΔΑΠ ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Η υδροδότηση της Αίγινας μέχρι την σύνδεσή της με την ΕΥΔΑΠ στο επίκεντρο συνάντησης του δημάρχου Αίγινας, Δ. Μούρτζη με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη

Η εξεύρεση χρηματοδοτήσεων για την υδροδότηση της Αίγινας και την ωρίμανση μελετών νησιωτικών δήμων, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με τον δήμαρχο Αίγινας, Δημήτρη Μούρτζη.

Ο υπουργός δεσμεύθηκε να εξετάσει διεξοδικά τα συγκεκριμένα ζητήματα, ενώ συνεργάτες του θα συνεργαστούν άμεσα με τη δημοτική αρχή για να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

Ειδικότερα συζητήθηκαν οι επιλογές για τη εξασφάλιση της δαπάνης για την αγορά και μεταφορά νερού που θα απαιτηθεί τα επόμενα δύο χρόνια, έως ότου ολοκληρωθεί το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης με την ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη υδροδότηση της Αίγινας.

Επίσης, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης για την ωρίμανση μελετών των νησιωτικών δήμων που εντάσσονται στο «Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής», πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Μούρτζης.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network