Νίκη Βίσση για το Μάτι: Αποφασίσαμε να μείνουμε στο υπόγειο του καμένου μας σπιτιού

Νίκη Βίσση για το Μάτι: Αποφασίσαμε να μείνουμε στο υπόγειο του καμένου μας σπιτιού

Η Νίκη Μπούφη - Βίσση περιέγραψε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου τις τραγικές στιγμές που έζησε στο Μάτι και αποκάλυψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ακόμα και σήμερα, 9 μήνες μετά την πυρκαγιά, αφού διαμένει στο υπόγειο του καμένου σπιτιού της.

Η Νίκη Μπούφη – Βίσση, περιέγραψε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και την εκπομπή “The 2night show” τις τραγικές στιγμές που έζησε εκείνη και η οικογένεια της, όταν ξέσπασε η φωτιά στο Μάτι και κάηκε ολοσχερώς το σπίτι της, αλλά και το πόσο την στήριξε η αδελφή της, Άννα Βίσση. Αποκάλυψε, επίσης, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ακόμα και σήμερα, 9 μήνες μετά την πυρκαγιά, αφού διαμένει στο υπόγειο του σπιτιού της, το μόνο δωμάτιο που μπόρεσε να διασωθεί από τις φλόγες.

Είπε μεταξύ άλλων:

“Δεν είναι μόνο το δικό μου το σπίτι Γρηγόρη, είναι 500 σπίτια καμένα, ολοσχερώς καμένα. Κι άλλα τόσα είναι μη κατοικήσιμα. Εννέα μήνες τώρα συνεχίζει ο κόσμος να μένει μέσα σε κατασκηνώσεις, να σιτίζονται απ’ το στρατό, αρκετός κόσμος να έχει φύγει και να έχει ενοικιάσει σπίτια. Υποτίθεται πως θα έδινε χρήματα η κυβέρνηση, κάποιοι πήραν επιδόματα, κάποιοι ακόμη να πάρουν.

Εγώ εκεί ζούσα κανονικά, μόνιμα, από το 1995 μέχρι σήμερα. Η μαμά μου πλέον μένει μαζί με την αδελφή μου, την Άννα, και εμείς στο υπόγειο του καμένου σπιτιού. Κατέβηκε η φωτιά στο υπόγειο, αλλά δεν χρειάστηκε να το γκρεμίσω. Γκρεμίσαμε τοπάνω, το κανονικό μου σπίτι, το φτιάξαμε και επιλογή μας ήταν να μείνουμε. Αποφασίσαμε με τον άντρα μου και τα παιδιά να μην φύγουμε.”

Η Νίκη Μπούφη – Βίσση δήλωσε πως τη μέρα που ξέσπασε η φωτιά η ίδια βρισκόταν με την Άννα στη Θεσσαλονίκη για μια συναυλία, η οποία εν τέλει ακυρώθηκε λόγω καταρρακτωδών βροχών. Όπως είπε, έμαθε από τη φωτιά από την τηλεόραση:

“Μίλησα με τον άντρα μου, μου λέει δεν ξέρω, έχει καπνούς. Στο τέταρτο που ξαναμιλήσαμε μου λέει καιγόμαστε, έχει φτάσει η φωτιά στο οικόπεδο. Το οικόπεδο του δικό μας είναι στον παραλιακό δρόμο. Η φωτιά έφτασε στη θάλασσα σε δέκα λεπτά. Η απόλυτη καταστροφή είναι ο απόλυτος θάνατος. Ακριβώς το ίδιο συναίσθημα ένιωσε όταν έχασα τον πατέρα μου. Τις πρώτες ώρες δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται, είναι μουδιασμένο το μυαλό σου. Ακόμη και τώρα προσπαθώ να θυμηθώ και δεν θυμάμαι. 

Τα παιδιά μου πρόλαβαν να φύγουν και να σωθούν. Έφυγαν από την αντίθετη πλευρά που τους έλεγαν να φύγουν και σώθηκαν. Αν πήγαιναν από εκεί που τος έλεγαν, θα είχαν εγκλωβιστεί.”

Τέλος, αναφέρθηκε στο πόσο θυμωμένη είναι με τον Δήμο, με τον Ηλία Ψινάκη και με το κράτος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα