Novartis: Αρνείται την εμπλοκή του ο εκδότης ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρίας

Novartis: Αρνείται την εμπλοκή του ο εκδότης ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρίας
Φαρμακευτικό σκεύασμα της Novartis AP

Ο εκδότης βρέθηκε ενώπιον των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς και έλαβε προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις αναφορικά για τη διαφημιστική εταιρία συμφερόντων του, που θεωρείται η «βιτρίνα» για το ξέπλυμα χρήματος της Novartis.

Την άρνηση όλων όσων του αποδίδουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες αλλά και άλλα πρόσωπα, αναφορικά με την διαφημιστική εταιρίας του η οποία φέρεται να αποτέλεσε «πλυντήριο» για τη Novartis προχωρά ο εκδότης, που κλήθηκε σήμερα ως ύποπτος ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Μέσω του συνηγόρου του, το πρόσωπο αυτό που εμφανίζεται ως μεσάζων στο ξέπλυμα χρήματος που φέρεται να διέπραττε η Novartis, τονίζει ότι καμία παράνομη συναλλαγή δεν έχει τελεστεί, δεν υπήρξαν εικονικά τιμολόγια, ούτε είχε σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα. Όσο για τος σχέσεις του με τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis Hellas, Κων. Φρουζή, αναφέρει πως όσα έχει να πει θα τα πει στους εισαγγελικούς λειτουργούς.

«Δεν υπάρχει καμία υπετιμολόγηση στις συναλλαγές και τις διαφημίσεις της Novartis που καταχωρίζονταν στο περιοδικό του εντολέα μου, δηλαδή οι χρεώσεις της Novartis ήταν αντίστοιχες με τις χρεώσεις των άλλων εταιριών. Επίσης δεν υφίσταται εικονικότητα στις συναλλαγές, όλα τα τιμολόγια αντιστοιχούν σε υπηρεσίες που παρείχε ο εντολέας μου στη Novartis» αναφέρει ο ίδιος και επισημάνει: «δεν γνωρίζω κανένα πολιτικό προσωπο, δεν είχα ποτέ οποιαδήποτε επαφή με πολιτικό πρόσωπο, πολλώ δε μάλλον συναλλαγές ή γνώση για συναλλαγές τρίτων με πολιτικά πρόσωπα. Τη σχέση μου με τον κ.Φρουζή και άλλους υπαλλήλους της Novartis θα την εξηγήσω ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα