Novartis: Επιστολή για την προστασία των Ελλήνων μαρτύρων στην Αμερική

Novartis: Επιστολή για την προστασία των Ελλήνων μαρτύρων στην Αμερική
Αρχείου: Novartis AP

Η δικηγορική εταιρία που εκπροσωπεί τους τρεις Έλληνες μάρτυρες/καταγγέλοντες στις έρευνες των αμερικανικών αρχών ζητά με επιστολή του, να σταματήσει η προσπάθεια να αποκαλυφθούν τα στοιχεία τους.

Αίτημα να ανασταλεί η παροχή πληροφοριών σχετικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis στις Η.Π.Α, την οποία έχουν ζητήσει οι ελληνικές αρχές, κατέθεσαν οι Αμερικανοί δικηγόροι που εκπροσωπούν εκεί τους τρεις Έλληνες μάρτυρες/καταγγέλοντες.

Στην επιστολή του, με παραλήπτες την ηγεσία του Αρείου Πάγου και τον επικεφαλής του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Διαφθοράς (GRECO), ο δικηγορος Στηβ Κον αναφέρεται στο αίτημα των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου που ερευνούν στους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis, να λάβουν πληροφορίες που σχετίζονται με τους προσφεύγοντες μάρτυρες ενώπιον της αμερικανικής Δικαιοσύνης.

Κάνει λόγο για «ανάρμοστες και παράνομες πρακτικές εκφοβισμού κατά των προσφευγόντων/καταγγελόντων μαρτύρων στις Αμερικανικές Αρχές για την «υπόθεση Novartis»», τονίζοντας ότι θα πρέπει να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια να μάθετε την ταυτότητα των Ελλήνων πολιτών που έχουν εθελοντικά δώσει πληροφορίες στις αρχές των ΗΠΑ. «Ζητάμε επίσης να αποσύρετε οποιοδήποτε αίτημα προς τις αρχές των ΗΠΑ για να εκθέσετε την ταυτότητα αυτών των μαρτύρων» καταλήγει η επιστολή, η οποία έχει κοινοποιηθεί και στους αρχηγούς των ελληνικών κομμάτων.

Τέλος, αναφέρει ότι «θα αποτελούσε σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου να παρεμποδιστούν τα δικαιώματα αυτών των μαρτύρων, και να αντιταχθούν σε αυτούς για μια νόμιμη παροχή πληροφοριών στις αρχές των ΗΠΑ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα