Ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύλληψης των δύο συνεργατών του Ξηρού

Ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύλληψης των δύο συνεργατών του Ξηρού

Η στιγμή της σύλληψης των συνεργατών Ξηρού στην Καλαμάτα. Δείτε το βίντεο (Vid)

Καρέ-καρέ το βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης των δύο ατόμων που κατηγορούνται ως συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού στην Καλαμάτα.

Στο βίντεο καταγράφονται οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής να σταματούν σε κεντρικό δρόμο της Καλαμάτας (συγκεκριμένα στην οδό Κρήτης) το αυτοκίνητο με τους άνδρες που συνελήφθησαν.

Αστυνομικοί βγαίνουν από διάφορα αυτοκίνητα κρατώντας στα χέρια τους όπλα και κυκλώνουν το αυτοκίνητο. Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον 37χρονο αλλοδαπό και τον 54χρονο απότακτο συνάδελφο τους.

Οι αστυνομικοί βγάζουν από το αυτοκίνητο τον 54χρονο και αφού του βάζουν χειροπέδες τον οδηγούν σε άλλο αυτοκίνητο.

Αμέσως μετά οδηγούν και τους δυο στην Αθήνα ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Οι κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούν τις σκηνές με κομμένη την ανάσα. Κάποιοι κατάφεραν να καταγράψουν τις εικόνες με τις κάμερες κινητών τηλεφώνων.

Οι δύο συνελήφθησαν με βάση εντάλματα σύλληψης του επίκουρου ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών, που είχαν εκδοθεί με τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων ειδών πολεμικού υλικού, πλαστογραφίας, άλλων εγκληματικών πράξεων και υπόθαλψης εγκληματία.

Από την έρευνα προκύπτει ότι οι δύο είχαν καιρό επαφές με τον Χριστόδουλο Ξηρό και μάλιστα από την εποχή λίγο πριν την απόδρασή του.

Ο εφέτης ειδικός ανακριτής, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκαν χθες και οι δύο συλληφθέντες και από τον οποίο έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο, τους αποδίδει τα κακουργήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατασκευής προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, διακεκριμένη οπλοκατοχή πολεμικών όπλων και πυρομαχικών, πλαστογραφία και υπόθαλψη εγκληματία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα