Ο άνθρωπος που παρακολουθούσε τον Γιακουμάκη

Ο άνθρωπος που παρακολουθούσε τον Γιακουμάκη

Λίγες ώρες πριν χαθούν τα ίχνη του, την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε πάρει τους βαθμούς του και εμφανιζόταν πολύ στενοχωρημένος, παρά το γεγονός ότι αυτοί δεν ήταν χαμηλοί

Ενας 30χρονος  είχε γίνει από τον Μάρτιο του 2014, μετά τα επεισόδια bullying σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, το μάτι της διεύθυνσης για τον 20χρονο σπουδαστή, μέσα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Ο 30χρονος, που κατάγεται από αγροτική περιοχή της Νότιας Ελλάδας, διέκοψε στο τελευταίο έτος τις σπουδές του στη Σχολή Αστυνομίας και αποφάσισε να γίνει τυροκόμος, για να ασχοληθεί με τη μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα της οικογένειάς του -πάνω από 3.000 κεφάλια- και έμενε από τότε στο απέναντι δωμάτιο από αυτό του Βαγγέλη.

Η διεύθυνσης της Σχολής αποφάσισε να αλλάξει δωμάτιο στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, όταν έπεσαν στην αντίληψή της κάποια περιστατικά ακραίας συμπεριφοράς από την ομάδα των Κρητικών σπουδαστών.

Έτσι έγινε μετακόμισή του σε ένα δίκλινο δωμάτιο -μέχρι τότε έμενε σε τρίκλινο με έναν μακρινό του συγγενή και τον φερόμενο ως 'αρχηγό' της ομάδας των Κρητικών, ο οποίος υπηρετεί σήμερα τη στρατιωτική του θητεία στα Γιάννενα-, το οποίο μοιραζόταν με τον 19χρονο σπουδαστή από τη Μυτιλήνη. Ακριβώς απέναντι έμενε ο 'αστυνομικός', ο οποίος επιφορτίστηκε να παρακολουθεί αν ο Βαγγέλης δέχεται περίεργες επισκέψεις και ενοχλήσεις από άλλους σπουδαστές.

Όπως αναφέρει το Έθνος, ο 30χρονος, φέρεται να μη διαπίστωσε κάτι περίεργο και ουδέποτε ανέφερε κάτι σχετικό στη διεύθυνση. Σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις σπουδαστών ο Βαγγέλης περιγράφεται ως ένα παιδί πολύ κλειστό, εσωστρεφές, που δεν εξωτερίκευε τα συναισθήματά του, ενώ τη σημαδιακή Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, λίγες ώρες πριν χαθούν τα ίχνη του, είχε πάρει τους βαθμούς του και εμφανιζόταν πολύ στενοχωρημένος, παρά το γεγονός ότι αυτοί δεν ήταν χαμηλοί.

Τα στόματα των σπουδαστών πάντως ανοίγουν στις συμπληρωματικές καταθέσεις που δίνονται στην αστυνομία και ο φάκελος της προανάκρισης δεν αναμένεται να κλείσει τις επόμενες μέρες. Τη Δευτέρα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων επισκέφτηκε την Αστυνομική Διεύθυνση και ενημερώθηκε για το υλικό της προανάκρισης, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να πάρει στα χέρια του την πορισματική έκθεση της ένορκης διοικητικής εξέτασης που διενήργησε η τριμελής επιτροπή του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ.

(Πηγή: Έθνος)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιακουμάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαρτυρίες - σοκ για τον Βαγγέλη: 'Τον έκλειναν σε ντουλάπα και του πετούσαν κέρματα για να τραγουδήσει σαν jukebox'

Στην εισαγγελία Ιωαννίνων το πόρισμα της έρευνας για την υπόθεση Γιακουμάκη

Βίντεο: Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης λίγο πριν εξαφανιστεί

Συγκλονιστική μαρτυρία για τον Γιακουμάκη: 'Τον τραβούσαν με ιμάντα απ' τον λαιμό'

Κρητικοί σπουδαστές για Γιακουμάκη: Δεν είμαστε ούτε τραμπούκοι, ούτε φονιάδες

Έκκληση Νικολούλη: Ψάξτε γύρω από τη σχολή για τον Γιακουμάκη. Νέες μαρτυρίες για τον αγνοούμενο φοιτητή

SHARE:

24Media Network