Ο Jello Biafra διαδήλωσε με τους Έλληνες!

Ο Jello Biafra διαδήλωσε με τους Έλληνες!

Ο διάσημος τραγουδιστής, πολιτικός και ακτιβιστής Jello Biafra, εξέφρασε στην πράξη τη στήριξή του στον αγώνα των Ελλήνων κατά της λιτότητας. Κατέβηκε μαζί τους στο δρόμο! Δείτε το βίντεο (Vid+Pics)

Κείμενο: Γιάννης Γεωργόπουλος

Ο Jello Biafra, φωνή και ηγετική μορφή των θρυλικών Dead Kennedys, ταξίδεψε στην Αθήνα για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο ετών προκειμένου να παρουσιάσει μία παράσταση ενώπιον του φανατικού κοινού του.

Εμβληματική προσωπικότητα της Αμερικανικής punk σκηνής, άκρως πολιτικοποιημένος, ιδεολόγος και ακτιβιστής, ο Jello Biafra είναι ένας άνθρωπος που, εδώ και πάνω από 30 χρόνια, δεν έχει πάψει να διακηρύττει, με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, την πίστη του σε μία ελεύθερη κοινωνία.

Με τους στίχους και τη μουσική του, τις spoken word εμφανίσεις του, ακόμα και τη συμμετοχή του σε δημοτικές και προεδρικές εκλογές, προσπαθεί πάντα να προωθεί και να αναδεικνύει τα ζητήματα εκείνα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Μία προσωπικότητα larger than life συνεχίζει να καταγγέλλει με ανιδιοτέλεια φτύνοντας βιτριόλι με τους στίχους του.

Μουσικός, ομιλητής, ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρίας, πολιτικός, στέλεχος του κόμματος των Πρασίνων στις ΗΠΑ ο Jello Biafra παραμένει ένας ακόρεστος εφευρέτης εκπλήξεων δηλώνοντας απόλυτα ενημερωμένος για όσα συμβαίνουν στον τόπο μας.

Σκληρή κριτική στη Μέρκελ

Στη εν Ελλάδι συναυλία του, κριτίκαρε την πολιτική λιτότητας της  Άνγκελα Μέρκελ, αναφέρθηκε στην γενική απεργία της 18ης Οκτωβρίου ρωτώντας ποιοι θα διαδηλώσουν, εξήγησε γιατί η βία δεν αποτελεί σύμμαχο στα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας ενώ αναφέρθηκε και στη Χρυσή Αυγή παροτρύνοντας το κοινό να μην απαντά σε προκλήσεις αλλά να καταφεύγει σε διάλογο.

Αναμφισβήτητα η συναυλία εξελίχθηκε σε πολιτικό μανιφέστο με ιδιαίτερη έμφαση στα απεχθή μέτρα λιτότητας όπου έκανε τις απαραίτητες συγκρίσεις με όσα συμβαίνουν παραμονές των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Ο Biafra όπως αποδείχθηκε δεν έμεινε στα λόγια καθώς δύο μέρες μετά τη συναυλία παρέμεινε στην Αθήνα, αποφασίζοντας να διαδηλώσει στο πλευρό των Ελλήνων όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από την φωτογραφία.

Μεταξύ άλλων ο σπουδαίος μουσικός και πολιτικός εξέφρασε την απορία του για την μαζική παρουσία των αστυνομικών στην απεργία.

Μάλιστα προχώρησε ακόμη παραπέρα γυρίζοντας ένα video το οποίο ονόμασε “From The Streets Of Athens” το οποίο έλαβε χώρα στα Προπύλαια.

Ακούστε πως βίωσε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα ο Jello Biafra αλλά και τις απόψεις του σχετικά με την ελληνική κρίση.

* Ο Jello Biafra θα εκφράσει τις απόψεις του ως ομιλητής στο K44 στο Γκάζι την Τρίτη 23 Οκτωβρίου.

SHARE:

24Media Network