Ο ΟΑΣΑ καταδικάζει τις ρατσιστικές συμπεριφορές από οδηγούς του

Πορεία διαμαρτυρίας από μετανάστες και πρόσφυγες, από το προσωρινό κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό, προς την πλατεία Βικτωρίας, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2016. Στη φωτογραφία ΜΑΤ απέκλεισαν τους πρόσφυγες  στην Πέτρου Ράλλη και επιβιβάζονται σε λεωφορείο. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Πορεία διαμαρτυρίας από μετανάστες και πρόσφυγες, από το προσωρινό κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό, προς την πλατεία Βικτωρίας, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2016. Στη φωτογραφία ΜΑΤ απέκλεισαν τους πρόσφυγες στην Πέτρου Ράλλη και επιβιβάζονται σε λεωφορείο. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Καταδίκη ρατσιστικών συμπεριφορών του ΟΑΣΑ από οδηγούς του και επιβολή κυρώσεων στους ενεχόμενους

Την κατηγορηματική καταδίκη των περιστατικών στα οποία οδηγοί λεωφορείων αρνήθηκαν να επιβιβάσουν πρόσφυγες εκφράζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, μετά από σχετικές καταγγελίες της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΛΕΔΑ).

Ο κ. Τάσος Ταστάνης, αφού εκφράζει τη λύπη του εκ μέρους της διοίκησης και του συνόλου των εργαζομένων του ομίλου, δεσμεύεται ότι “ο ΟΑΣΑ, μέσω της ΟΣΥ η οποία έχει και τη σχετική αρμοδιότητα, από την πρώτη στιγμή που συνέβησαν αυτά τα απαράδεκτα περιστατικά έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εφαρμοστούν οι κανονισμοί, να καταλογιστούν οι ευθύνες και να επιβληθούν οι πειθαρχικές κυρώσεις σε όσους ενέχονται και, κυρίως, για να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα απαξιωτικής συμπεριφοράς προς συνανθρώπους μας πρόσφυγες, θύματα πολέμου”.

Ο κ. Ταστάνης χαρακτηρίζει τα περιστατικά αυτά μεμονωμένα, υπενθυμίζοντας ότι “ο ΟΑΣΑ επί μήνες διέθετε και διαθέτει λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των προσφύγων... από τα νησιά μας στον Πειραιά, για την πλατεία Βικτωρίας, για το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και όπου αλλού χρειάστηκε για να μεταβούν, ενώ με δική του πρωτοβουλία τροποποίησε και επέκτεινε τη συγκεκριμένη λεωφορειακή γραμμή όπου σημειώθηκαν τα απαράδεκτα αυτά περιστατικά, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι μετακινήσεις των προσφύγων από και προς το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Δήμου Ελευσίνας”.

SHARE:

24Media Network