Ο Πούτιν συμβουλεύει: “Μην ψωνίζετε άλλα τρόφιμα”

Ο Πούτιν συμβουλεύει: “Μην ψωνίζετε άλλα τρόφιμα”
O Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Η Ρωσία δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο τροφοδοσίας των καταστημάτων διαβεβαίωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Θορυβημένος τόσο από το συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ για την εξασφάλιση υπερπληθώρας φαγώσιμων όσο από την ταυτόχρονη αισχροκέρδεια εις βάρος του αγοραστικού κοινού, υπό το φόβο του κορονοϊού, είναι ο Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος επιχείρησε να καθησυχάσει τους Ρώσους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού, ο Ρώσος πρόεδρος συμβούλευσε τις οικογένειες να μην προχωρούν στην αγορά επιπλέον ποσοτήτων πέρα απ’ αυτές που έχουν ανάγκη στο σπίτι προκειμένου να τις αποθηκεύουν στα σπίτια τους, διαμηνύοντας πως υπάρχει επάρκεια προϊόντων στα καταστήματα και δεν θα λείψει τίποτα από κανέναν.

Ο Πούτιν ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν για τα είδη πρώτης ανάγκης στα καταστήματα και για τις τιμές των προϊόντων, όπως και για το πώς παρακολουθούν on-line μέσα από τις βιντεοκάμερες των καταστημάτων του ελέγχους που γίνονται στα σημεία πώλησης.

Ο κόσμος αγοράζει πολλά είδη τροφίμων, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τροφοδοσίας της αγοράς” δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι οι αρχές φροντίζουν να ελέγχουν τις τιμές των προϊόντων σε κάθε περιοχή της χώρας για να μην παρατηρούνται φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Τον Ρώσο πρόεδρο συνόδευσε ο Πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν. Το κύριο είναι ο κόσμος να καταλάβει ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, ώστε να μην ξοδεύει χρήματα σε είδη διατροφής τα οποία στη συνέχεια θα αναγκασθεί να πετάξει” εξήγησε αυτός, διαβεβαιώνοντας ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί έλλειψη προϊόντων, θα υπάρξει η απαραίτητη μέριμνα. Χωρίς να έχει χρειαστεί προς το παρόν.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα